Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα και κάπαρη – Μια ελαφριά καλοκαιρινή συνταγή

10:59 28/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

To καλοκαίρι μαγειρεύουμε -όσο γίνεται- πιο υγιεινά και νόστιμα! Μια συνταγή για ελαφριά σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λιαστή ντομάτα και κάπαρη, η οποία είναι ιδανική για χορτοφάγους, αλλά επίσης μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά κρέας ή ψάρι, μας δίνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος.

Υλικά:

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες ή ψιλοκομμένο1 κρεμμύδι
φρέσκο κομμένες σε φέτες2 ντομάτες κομμένες σε κύβους μόνο το εξωτερικό μέρος χωρίς τα σπόρια10 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες30 γρ. κάπαρη3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκοαλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. ξύδι λευκό1 κ.σ. μουστάρδα απαλήαλάτι πιπέριλίγη πάπρικα γλυκιάλίγο κάρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό, όταν πάρει μια βράση, τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.Τα ξαναβάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και βράζουμε για 30’ μέχρι να μαλακώσουν.Παράλληλα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ντρέσινγκ μέχρι να βράσουν τα φασόλια μας.Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε καλά και τα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ντρέσινγκ και, κατά προτίμηση, βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να δέσουν οι γεύσεις.Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και γαρνίρουμε ανάλογα ή συνοδεύουμε με την πρωτεΐνη μας (κρέας ή ψάρι)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα