Σάκης Τσιώλης : «Η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της»

21:17 18/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη της ΑΕΛ επί του Παναιτωλικού με 1-0 εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός των «Βυσσινί» Σάκης Τσιώλης ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή επιτυχία τη σημαντικότερη για την ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα το οποίο πιστεύει πως αδικεί την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δυο προπονητών έχουν ως εξής:

Σάκης Τσιώλης (προπονητής ΑΕΛ

): «Από την πλευρά μου θα πω πως ήταν μία δίκαιη νίκη. Παρόλο που ήταν ένα παιχνίδι πολύ δυνατό με μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές βγήκαν ψυχωμένοι στο γήπεδο και το κερδίσαμε. Ήταν η σημαντικότερη νίκη που κάναμε γιατί μπορούμε να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα τελευταία αυτά παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς με τον Ντέλετιτς για να μην υπάρχει αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Η μπάλα δεν γύρισε προς εμάς. Δεν πήγε στα δίχτυα για να χαλαρώσουμε λίγο. Υπάρχει πολύ πίεση και άγχος και από την πλευρά μου περισσότερο ίσως από έναν επαγγελματία προπονητή, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει πολύ συναίσθημα γι’ αυτή την ομάδα.

Είναι η δεύτερη αποστολή που μου έχει ανατεθεί από τον μεγαλομέτοχο, όπως η πρώτη πέρυσι στην Β’ Εθνική. Νιώθω ευτυχής γιατί εκείνη τελείωσε με μεγάλη επιτυχία. Με το πρωτάθλημα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα η ομάδα θα πετύχει το στόχο της και αυτή την χρονιά.

Το ποδόσφαιρο που παίζουμε μπορεί να μην είναι αυτό που φαντάζονται όλοι. Ένα θεαματικό, γρήγορο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει χρόνο. Όμως χρειάζονται συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά γιατί η ομάδα δεν βρέθηκε ποτέ σε τόσο δύσκολη θέση. Πάντα υπάρχει ασφάλεια στα παιχνίδια και σήμερα μεγαλώσαμε ακόμη περισσότερο την βαθμολογία. Με μεγαλύτερη ηρεμία θα κλείσει η ομάδα αυτούς τους πέντε αγώνες με καλύτερη απόδοση.

Αυτό που ζήτησα από τα παιδιά σήμερα είναι ότι πρέπει να το κάνουν για τα υπόλοιπα παιδιά γιατί μένουν περίπου 10 παίκτες εκτός ομάδας. Και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς γιατί δεν έχουν ρυθμό. Είπα λοιπόν στα παιδιά να έχουν ακόμη καλύτερη απόδοση σήμερα για να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές να μπορέσουν να μπουν στο τέλος, όταν όλα θα έχουν κριθεί, και να πάρουν λεπτά.

Ερωτηθείς για το περιστατικό που είχε με την κερκίδα καθώς και αυτό που συνέβη με τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο ο Καρδιτσιώτης προπονητής δικαιολόγησε τις αντιδράσεις λόγω πάθους και νεύρων που βγαίνουν σε τέτοια ματς. Ο ίδιος πάντως «έτρεξε» να ηρεμήσει την κατάσταση λέγοντας πως πλέον το θέμα ανήκει στο παρελθόν.

«Απλά θα πω πως η ένταση αυτού του παιχνιδιού και η σπουδαιότητα της βαθμολογικής συγκομιδής έφτασε στα άκρα τα νεύρα μας. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και πιο συγκρατημένοι. Στο ποδόσφαιρο όμως παίζουν άντρες και σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Το θέμα είναι λήξαν για τα παιδιά. Για μένα, δεν το συζητώ πως βγάζω πολλές φορές αυτό το πάθος με τον κόσμο. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα παιδιά τα είπαν, ότι έγινε τελείωσε εδώ και προχωράμε».

Μάκης Χάβος (προπονητής Παναιτωλικού ): «Ξέραμε ότι το σημερινό ματς θα πήγαινε στη δύναμη και τη μονομαχία. Είχαμε καλή ανάπτυξη αλλά η κατοχή που είχαμε και οι μικρές πάσες δεν μας βοήθησαν. Στο αμυντικό μας κομμάτι δεν κινδυνέψαμε καθόλου πέρα από τη φάση του γκολ. Δεχθήκαμε ένα γκολ ίσως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν απειλητικοί και είχαμε μια μεγάλη φάση που δικαιούμασταν να ισοφαρίσουμε. Νομίζω πως το σκορ μας αδικεί. Τουλάχιστον αξίζαμε την ισοπαλία. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην ΑΕΛ»

Keywords
Τυχαία Θέματα