Ρωσία: Πάνω από 1.400 συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι – ΕΕ και ΗΠΑ ζητούν την απελευθέρωσή του

17:28 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την στιγμή που η οργή στη Δύση αλλά και στο εσωτερικό της Ρωσίας ξεχειλίζουν για την καταδικαστική απόφαση 2 χρόνων και 8 μηνών που επέβαλε δικαστήριο της Μόσχας στον φιλοδυτικό ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, νωρίτερα ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας στις κατηγορίες για χρήση βίας των Ρώσων αστυνομικών κατά των υποστηρικτών του Ναβάλνι αποκάλυψε πως έστειλε οπτικό υλικό τόσο στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέμπ Μπορέλ, αλλά και στην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε η οποία προεδρεύει στον ΟΑΣΕ

προκειμένου να δουν και να συγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίον αντιδρούν οι αστυνομικοί σε διαδηλώσεις στην ΕΕ και πώς στη Ρωσία.

Ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε πως θεωρεί απίθανο η καταδίκη Ναβάλνι να επηρεάσει τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, σε περισσότερες από 1400 συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι προχώρησε η ρωσικής αστυνομία, ανάμεσα σε αυτές και πολλών ανηλίκων με τα αστυνομικά τμήματα της Ρωσίας να ασφυκτιούν εξαιτίας και των χιλιάδων συλλήψεων που είχαν προηγηθεί τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Στο καθαρό σκέλος της υπόθεσης πηγή του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης απαντά στο γιατί καταδικάστηκε ο Ναβάλνι, λέγοντας πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αν ένας κρατούμενος παραβιάσει έστω μια φορά τους περιοριστικούς όρους, άμεσα θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Η Ρωσία έδειξε ανοχή απέναντι στο Ναβάλνι σε 60 παραβιάσεις των περιοριστικών όρων

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα