Ρόδος: «Το ΤΕΠ ποτέ δεν ήταν καλύτερα» δηλώνει η διοικήτρια του Νοσοκομείου

12:21 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ποτέ δεν ήταν καλύτερα».
Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Μάνου Κόνσολα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κατερίνα Χατζηστρατή.
Ανέφερε ότι τα στοιχεία, για τον αριθμό των εφημερευόντων γιατρών στο ΤΕΠ, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, σε σχέση με τη δραματική κατάσταση που επικρατούσε παλαιότερα στο τμήμα.
Τόνισε ότι το 2014 εφημέρευαν στο ΤΕΠ 7 ειδικευμένοι γιατροί και 18 ειδικευόμενοι, με αποτέλεσμα

η εφημέρευση να γίνεται χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.
«Σήμερα, είπε, εφημερεύουν 13 ειδικευμένοι και 17 ειδικευόμενοι, με αποτέλεσμα να εφημερεύουν καθημερινά δύο ειδικευμένοι και δύο ειδικευόμενοι στο Παθολογικό και Χειρουργικό ΤΕΠ, ένας ειδικευμένος σε εφημερία ετοιμότητας και ένας Ορθοπεδικός, που καλύπτει 14 μέρες ενεργούς εφημερίας και 8 ετοιμότητας, σύνολο 22 εκ των 30 ημερών κάθε μήνα», χαρακτηρίζοντας παράλληλα άκαιρη την ερώτηση του βουλευτή.
Σ’ ότι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, η κ. Χατζηστρατή παραδέχθηκε ότι στον τομέα αυτό νοσεί το νοσοκομείο, ωστόσο ανέφερε ότι τρέχει η ανάληψη υπηρεσίας από 13 άτομα (ήδη έχει ορκίσει αρκετούς), ενώ είναι έτοιμη η προκήρυξη για την πρόσληψη 32 ατόμων εκ των οποίων οι 25 είναι νοσηλευτές.
Εν τω μεταξύ, την πρόσληψη δέκα (10) επιπλέον ειδικευόμενων γιατρών για τα νησιά της Δωδεκανήσου, ενέκρινε -με απόφαση που υπέγραψε στις 29 Ιουλίου- ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Πρόκειται για μόνιμες θέσεις ιατρών στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Καρπάθου, του Καστελορίζου, της Τήλου, της Σύμης, της Χάλκης, της Πάτμου, του Αγαθονησίου, του Ολύμπου Καρπάθου και των Λειψών.

Keywords
Τυχαία Θέματα