Ρόδος: Άσκηση για την αντιμετώπιση καταστροφών

11:55 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άσκηση αντιμετώπισης καταστροφών, πρόκειται να γίνει τον επόμενο μήνα
στη Ρόδο.
Την άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 12 Οκτωβρίου, διοργανώνουν τα μεταπτυχιακά τμήματα στρατηγικής διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων και ιατρικής μαζικών καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα μετέχουν σ’ αυτή ο Δήμος Ρόδου, ο Στρατός, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το Αεροδρόμιο και το Νοσοκομείο.
O καθηγητής Γεωλογίας

και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε χθες ότι τα σενάρια θα περιλαμβάνουν μεγάλο γεγονός σε ξενοδοχείο, ατύχημα στο αεροδρόμιο, τρομοκρατική επίθεση σε σκάφος και προσομοίωση εκκένωσης τμήματος της Μεσαιωνικής Πόλης.
«Στόχος μας, είπε, είναι μέσα από τις αδυναμίες που θα προκύψουν, να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας και να μειώσουμε τους κινδύνους».

Αντισεισμική Προστασία

Σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων αντισεισμικής προστασίας σε δημόσια κτίρια, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ δήλωσε πως οι έλεγχοι γίνονται με
αργούς ρυθμούς, καθώς από τα 80.000 δημόσια κτίρια πανελλαδικώς, έχουν
ελεγχθεί τα 15.000, με ευθύνη των οικείων Δήμων, Περιφερειών και δημοσίων οργανισμών.
Οι έλεγχοι είναι πιο συχνοί σε περιοχές με υψηλότερη σεισμικότητα, όπως τα Δωδεκάνησα, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
«Στη Ρόδο, τόνισε ο κ. Λέκκας, έχουν ελεγχθεί πάρα πολλά κτίρια».
Πρόσθεσε επίσης ότι από την Πολιτεία δίνεται προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια και τα νοσοκομεία, τα οποία είναι απολύτως ελεγμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα