Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η αφισορύπανση στη Ρόδο

11:45 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο, τόσο στο θέμα της αφισορύπανσης όσο και των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Ρόδου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος!
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:
«Ένα από τα διαχρονικά και σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος της Ρόδου είναι η ανεξέλεγκτη αφισορύπανση, η τοποθέτηση μεγάλων υπαίθριων πινακίδων, η κακή κατάσταση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι διαφορετικές στάσεις των λεωφορείων και οι εγκαταλειμμένες σιδεροκατασκευές που κάποτε στήριζαν πινακίδες και τώρα μένουν σκουριασμένες να διαφημίζουν

τα χάλια μας.
Αυτό, πέρα από την οπτική ρύπανση, εγκυμονεί κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων. Ιδιαίτερο πρόβλημα είναι εκείνες που φωτίζονται ακατάλληλα το βράδυ και επηρεάζουν την ορατότητα των οδηγών. Κατά καιρούς γίνεται προσπάθεια μερικές να αποξηλωθούν, δυστυχώς όμως, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα άλλες πινακίδες καταλαμβάνουν τις θέσεις τους και η κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει».
Παράλληλα χαρακτηρίζει ανίκανη την υπεύθυνη Δημοτική Υπηρεσία να εφαρμόσει το νόμο και τον κανονισμό καθαριότητας (άρθρο 25), ώστε να βάλει και ρευστό στα ταμεία της για περιβαλλοντικές δράσεις αφού επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα