Σε αγωνιστική εγρήγορση οι Τρικαλινοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

11:41 9/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εγρήγορση και οι Τρικαλινοί δάσκαλοι, καθώς ο τοπικός σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο τέλος Αυγούστου, προκειμένου να συντονίσει τον αγωνιστικό του βηματισμό με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου. Σήμερα δε εκδόθηκε εγκύκλιος και για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου

νηπιαγωγείου. Το βασικό πρόβλημα των δασκάλων είναι η κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών των ολοήμερων σχολείων, κατάργηση που θα οδηγήσει σε μετακινήσεις εκπαιδευτικών, εντός ή εκτός περιφερειακής ενότητας, που υπηρετούν. «Προκύπτει συνεπώς – τόνισε στην ΕΡΤ στα Τρίκαλα το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων κ. Βασίλης Ζώης – εργασιακή ανασφάλεια από την πλευρά των εκπαιδευτικών, ενώ είναι σοβαρό και το ζήτημα των προωθούμενων συγχωνεύσεων σχολείων, παρότι τονίστηκε ότι δεν θα είναι εκτεταμένες».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Ζώη, τα αιτήματα για διορισμούς εκπαιδευτικών και για χρήματα για την παιδεία είναι διαχρονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα