Ροδόπη: Με βροχές-σποραδικές καταιγίδες και έντονους νοτιάδες έφτασε ο Φεβρουάριος

10:56 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει», ωστόσο, από την πρώτη του ακόμη μέρα αποφάσισε στη Ροδόπη και την Ξάνθη να δείξει το «θυμωμένο» του πρόσωπο: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυρής έντασης άνεμοι είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Έντονη βροχόπτωση και δυνατοί νοτιάδες πνέουν στη Ροδόπη από αργά χθες τη νύχτα μέχρι

αυτή την ώρα, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Σποραδικές έντονες βροχόπτωσεις σημειώθηκαν στον Ίασμο. Απροσπέλαστες είναι οι Ιρλανδικές Διαβάσεις της Ροδόπης. Μικρής διάρκειας χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή Πετροχώρι της Ξάνθης.

Υποβολή αιτήσεων για ζημιές από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου

Η Ροδόπη προσπαθεί να επουλώσει τις «πληγές» της από δύο μεγάλες «δοκιμασίες» που προηγήθηκαν. Έτσι, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη, προχωρά η συγκρότηση κλιμακίου για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης και της 26ης Ιανουαρίου 2021, που προκλήθηκαν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι αγρότες από τους Δήμους Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών, οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, μπορούν να υποβάλουν από σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, αιτήσεις αποζημίωσης για ζημιές που αφορούν γεωργικά μηχανήματα, υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα, υδροληψίες, αντλιοστάσια και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των οικείων Δήμων, για την εξέτασή τους από το κλιμάκιο.

φωτο: αρχείο ΕΡΤ (βροχόπτωση 26ης Ιανουαρίου)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα