Τρίπολη : 53 άτομα την ημέρα εμβολιάζονται στο Κέντρο Υγείας – Κούβελας: Στόχος να μην χαθεί ούτε μία δόση

10:39 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σταθερό ρυθμό και χωρίς να χαθεί ούτε μία δόση του εμβολίου κατά του κορονωιού εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης.

Το στοιχεία δείχνουν ότι εμβολιάζονται 53 άτομα την ημέρα, αφού από τις 10 έως τις 20 Ιανουαρίου έχουν λάβει την πολύτιμη δόση 530 άτομα, κυρίως ηλικίας άνω των 85 ετών, ενώ 63 από τις δόσεις διατέθηκαν σε ένστολους στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες .

«Στόχος μας είναι να μην χαθεί ούτε μία δόση», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Διοικητής του Κέντρου Υγείας Τρίπολης, Γιώργος Κούβελας επισημαίνοντας «ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τους

επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων».

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Οι εμβολιασμοί γίνονται πρωί και απόγευμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του Κέντρου Υγείας Τρίπολης.

Οι πολίτες φτάνουν εκεί αφού έχουν προκαθορίσει και επιβεβαιώσει το ραντεβού τους.

Στο χώρο υποδοχής, νοσηλεύτριες τους υποδέχονται, τους βοηθούν να συμπληρώσουν την απαραίτητη φόρμα εμβολιασμού και τους οδηγούν στο ιατρείο.

Το επόμενο στάδιο είναι να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων που τους θέτουν οι γιατροί και αφού μετρηθεί η θερμοκρασία του σώματός τους και η πίεση τους γίνεται ο εμβολιασμός κατά της Covid 19.

Οι εμβολιασθέντες δεν αποχωρούν αμέσως από το χώρο, περιμένουν όπως προβλέπεται στην αίθουσα αναμονής ώστε να παρέλθει ένα εικοσάλεπτο και αφού δεν παρουσιάσουν κάποια παρενέργεια, αποχωρούν.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΒΗΜΑΤΩΝ

Στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης, ο Διοικητής ο κ. Κούβελας με την βοήθεια των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων έχει σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τα επόμενα βήματα, που προβλέπουν την διάθεση των τυχόν εναπομεινασών δόσεων των εμβολίων κατά προτεραιότητα στους ευπαθείς συμπολίτες μας αφού ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ομάδες των ενστόλων.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο κ. Κούβελας κάνει γνωστό πως σε ότι αφορά τα τεστ Covid-19, πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Τρίπολης καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι έως 3:00 μετά το μεσημέρι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα