Ροδόπη- Ε. Στυλιανίδης: Δεν υπολείπεται η Ροδόπη του μέσου όρου εμβολιασμών της χώρας

13:24 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
Στιγμιότυπο από επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής στην υποδοχή η διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Μάγδα Γιαμουστάρη.

Ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών στη Ροδόπη εμφανίστηκε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σημειώνοντας, ότι εξαρτάται από τον αριθμό των εμβολίων, που διατίθενται στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής.

«Όσο καλύτερη η τροφοδοσία, τόσο περισσότεροι οι εμβολιασμοί» ανέφερε ο Βουλευτής. Στη Ροδόπη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.865 (+190 την 13/02/2021), εκ των οποίων  2.104 (+95 την 13/02/2021) 

έχουν κάνει  την πρώτη δόση και 761 (+95 την 13/02/2021) την δεύτερη.

«Παρακολουθώ την πορεία του εμβολιασμού εκ του σύνεγγυς. Είχα συνάντηση με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής , την κα Μάγδα Γιαμουστάρη και προ-ημερών πραγματοποίησα επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαπών, το ίδιο θα κάνω με το Κέντρο Υγείας Ιάσμου», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είπε ο Ροδοπίτης πολιτικός η ταχύτητα των εμβολιασμών στο Νομό Ροδόπης είναι καλή. «Ενώ η περιοχή ξεκίνησε με ένα εμβολιαστικό κέντρο προστέθηκαν στην πορεία και άλλα δύο. Η γρήγορη θωράκιση από την πανδημία θα επιτευχθεί με την έλευση περισσότερων εμβολίων στην περιοχή, άρα την πραγματοποίηση περισσοτέρων εμβολιασμών» ανέφερε.

Εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca θα πραγματοποιούνται στον Κέντρο Υγείας Ιάσμου και στο εκεί εμβολιαστικό Κέντρο. «Με περισσότερα εμβόλια θα έχουμε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για να επιτύχουμε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της περιοχής», ανέφερε ο κος Στυλιανίδης και σημείωσε: «Με αυτούς τους ρυθμούς σήμερα δεν υπολείπεται η περιοχή μας του μέσου όρου εμβολιασμών άλλων περιοχών. Έχουμε καλύψει σημαντικό μέρος της απόστασης και θα συνεχιστεί η προσπάθεια. Παρακολουθώ καθημερινά τον ρυθμό εμβολιασμού, αρκεί να έρχονται εμβόλια και να προχωράμε».

Φώτο:Ο κος Ε.Στυλιανίδης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα