Ρέθυμνο: Παρουσία του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού και του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, οιεκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

18:21 25/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική οδό της πόλης, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, της στρατιωτικής, αυτοδιοικητικής, εκκλησιαστικής και πανεπιστημιακής ηγεσίας του νομού.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκαν στο νομό για να τιμήσουν με

την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, ενώ το πρωί παρακολούθησαν την επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου και στη συνέχεια κατέθεσαν στέφανα στο ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη στην ομώνυμη πλατεία.

«Πριν ακριβώς από 196 χρόνια οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα τους για Ελευθερία, για ανεξαρτησία, για δικαιοσύνη. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη τους και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμα τους», ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα πως: «Δεν εγκλωβιζόμαστε στο ένδοξο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρέος της δικής μας γενιάς είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση με ενότητα με ομοψυχία και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας στις αξίες του έθνους μας».

Ευκαιρία εγρήγορσης και αναστοχασμού για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επισημαίνοντας στις δηλώσεις του ότι βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη δυσκολία και ο λόγος είναι η καθυστέρηση για να κλείσει αυτή κρίσιμη εκκρεμότητα -της αξιολόγησης- για τη χώρα και τη κοινωνία. «Δεν είναι ολιγωρία της κυβέρνησης, αλλά ο λόγος είναι ότι υπάρχει ένα πολύ σκληρό μέτωπο σήμερα στην Ευρώπη και μαίνεται σύγκρουση για την προοπτική της. Σε αυτή τη σύγκρουση είναι πολύ σημαντικό ότι το ελληνικό ζήτημα, η διαχείριση της Ελληνικής κρίσης, τέμνει τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης. Συμπαραστάτες στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που κάνουμε να σταθούμε με ισοτιμία και αξιοπρέπεια μέσα στην Ευρώπη, είναι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, τα συνδικάτα, τα κινήματα, οι δυνάμεις της Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και των Πρασίνων. Εναντίον της χώρας μας και της προσπάθειας που κάνει είναι οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, αυτό το πολύ σκληρό μπλοκ το οποίο ευθύνεται για την πολιτική λιτότητας η οποία έχει οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά τις περισσότερες Ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Είναι σημαντικό οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, να πάρουν θέση, ειδικά αυτή την περίοδο. «Οφείλουν να τοποθετηθούν με βάση τα πραγματικά συμφέροντα, τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού. Εμείς θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις προσπάθειες για να δημιουργήσουμε ρήγματα στο σκληρό μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης, να διασφαλίσουμε συμμαχίες και εντός και εκτός της χώρας, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας κοινωνίας που πραγματικά έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών της».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «σήμερα είναι απόλυτα σαφές ότι την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας για την κοινωνική συνοχή μπορεί να την εγγυηθεί η σημερινή κυβέρνηση. Όποια άλλη εξέλιξη, αποσταθεροποιεί το κρίσιμο μέτωπο και εμποδίζει την επίτευξη μιας βιώσιμης και αποδεκτής λύσης».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πριν αποχωρήσει από το Ρέθυμνο, συναντήθηκε με στελέχη του κόμματός του από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο ενώ αργότερα βρέθηκε στο κέντρο της πόλης όπου συνομίλησε με πολίτες και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί για να μιλήσουν μαζί του.- ΑΠΕ / φωτο: rethemnonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα