Γκραν Πρι Αυστραλίας: Η πρώτη pole position της χρονιάς στον Χάμιλτον

17:05 25/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes κέρδισε την πρώτη pole position του 2017 πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Δεύτερος, μόλις 268 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Είναι η πρώτη φορά μετά τη Σιγκαπούρη του 2015 που ένα μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας ξεκινά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Προς απογοήτευση των Αυστραλών οπαδών, ο τοπικός ήρωας Ντάνιελ

Ρικιάρντο έχασε τον έλεγχο της Red Bull στη στροφή 14 και βγήκε εκτός πίστας καταλήγοντας στις μπαριέρες. Η έξοδος του Ρικιάρντο προκάλεσε την προσωρινή διακοπή των δοκιμών και περιόρισε τον Αυστραλό πιλότο στη δέκατη θέση.

Από την τρίτη θέση, θα ξεκινήσει ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ο οποίος έκανε πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα με τα « Ασημένια Βέλη », όντας μόλις 293 χιλιοστά αργότερος του Χάμιλτον. Παρ’όλα αυτά ο Φινλανδός πιλότος δήλωσε μη ικανοποιημένος από την επίδοσή του, δείχνοντας τις προθέσεις του για το μέλλον.

Στο πλάι του Μπότας θα βρίσκεται η Ferrari του Κίμι Ράικονεν, ο οποίος δεν μπόρεσε να κινηθεί στον ίδιο ρυθμό με τον Φέτελ, όντας μισό δευτερόλεπτο αργότερος του ομόσταυλού του.

Την τιμή της Red Bull ανέλαβε να σώσει ο Μαξ Φερστάπεν, κάτι που κατόρθωσε εν μέρει, αφού μπορεί να πέτυχε τον πέμπτο χρόνο των δοκιμών, ήταν όμως 1,3 δευτερόλπετα αργότερος από τον Χάμιλτον.

Έκτος, μετά από μια εξαιρετική προσπάθεια για τη Haas ήταν ο Ρομάν Γκροζάν, ο οποίος κατάφερε να προκριθεί μπροστά από τη Williams του Φελίπε Μάσα.

Όγδοοι και ένατοι ήταν οι Σάινθ και Κβίατ με τις δύο Torro Rosso.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των πρώτων κατατακτήριων δοκιμών του 2017, θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και EΡΤ HD. Η μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα