Ρέθυμνο: Αγανάκτηση για τη μη πρόσληψη γιατρών στη ΜΕΘ

09:01 8/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονα αντιδρά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου στην απόφαση του υφυπουργού Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, για την εξαίρεση του Νοσοκομείου από την προκήρυξη θέσεων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο θέμα παρενέβη ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΣΎΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος μίλησε για αναιτιολόγητο αποκλεισμό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου από την κατανομή για την κάλυψη οργανικών θέσεων γιατρών στις ΜΕΘ, ενώ έκανε λόγο για πολιτική απαξίωσης που συνεχίζεται.

Ο κ. Ξανθός επισημαίνει τα νούμερα της τελευταίας απόφασης του υφυπουργού

Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, τα οποία δεν περιλαμβάνουν γιατρούς για τα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, από όπου δήλωσε την αμέριστη στήριξή του με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νομού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Λευτέρη Μαρκάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθώς και με τους διευθυντές των υπηρεσιών του ιδρύματος, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις ανάγκες και στις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται, κυρίως, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, πρώτη και άμεση προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση του ιδρύματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της στελέχωσης σε προσωπικό. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης παραμένει διαρκής και μετουσιώνεται έμπρακτα σε προσλήψεις επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού όπου έχει κριθεί αναγκαίο, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα