Σημαντική αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα κατά 1.499 στα 252.298, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των θανάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά τέσσερις στους 9.329 θανάτους.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 27,34 εκατομμύρια κρούσματα έχουν αναφερθεί να έχουν προσβληθεί από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 891.227 άνθρωποι έχουν χλασει τη ζωή τους,

σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Τα κρούσματα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από τότε που οι πρώτες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

ΠΟΥ: O κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε χθες ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, καθώς κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.

"Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία", δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. "Η Ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα