Ρεκόρ συμμετοχών και ρεκόρ αγώνα στον ημιμαραθώνιο «Τύρναβος –Λάρισα»

13:52 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία διεξήχθη ο 15ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος Λάρισας καθώς και ο αγώνας των 5 χλμ στην πόλη της Λάρισας. Η συμμετοχή ήταν μαζική.

Ο αγώνας διοργανώθηκε απο το Δήμο Λαρισαίων και τον Δήμο Τυρνάβου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τη στήριξη της του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας , Σύλλογο Βετεράνων

Αθλητών Στίβου Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, την ΠΕΠΦΑΑ συνδιοργάνωσαν αγώνα δρόμου πέντε (5) χιλιομέτρων και τον 15ον Ημιμαραθώνιο.

Στον αγώνα πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών. Στις σκέψεις των διοργανωτών είναι από την επόμενη χρονιά να προσθέσουν και τα 1000 μέτρα, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα και στα παιδιά των δημοτικών σχολείων να τρέξουν.

Άλλωστε, αυτό είναι και ο σκοπός του αγώνα να δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να σηκωθούν από τον καναπέ και να αθληθούν. Όπως, τόνισε και ο 72χρονος Γιάννης Γκισάκης που έτρεξε και στον φετινό ημιμαραθώνιο, «το τρέξιμο είναι υγεία».

Πρώτος τερμάτισε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Τυρναβίτης Νίκος Τσεκούρας που αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΟ Γλυφάδας και έτρεξε τα 21.150 μ. σε 1.12 λεπτά, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνα, ενώ στην κατηγορία των γυναικών πρώτη ήρθε η Τυρναβίτισσα Μαρία Κουμαντζέλη. Δυναμικό παρόν έδωσαν και οι Δρομείς Τυρνάβου, που πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις με σημαντικές διακρίσεις.

Στο μεταξύ ο Δήμος Τυρνάβου βράβευσε τον Τυρναβίτη βετεράνο αθλητή μεγάλων αποστάσεων Βαγγέλη Ντέλα για τη συνεχή συμμετοχή του στον Ημιμαραθώνιο«Τύρναβος – Λάρισα»ανελλιπώς τα τελευταία δέκα χρόνια, που μάλιστα στο χθεσινό αγώνα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας εκ μέρους του Δήμου έκανε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Λαγκιόλη – Μπίλιου Θεοφανώ.

Επίσης, ο Δήμος Τυρνάβου με ανακοίνωση του συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και τους εθελοντές που συνέβαλαν σημαντικά στη φετινή διοργάνωση. «Ευχαριστούμε επίσης το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Στους αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν τον αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε από την κεντρική πλατεία Τυρνάβου και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα