«Ραλφ εναντίον Ίντερνετ» στους κινηματογράφους

11:03 29/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο καταστροφέας Ραλφ και η φίλη του Βανέλοπη συναντιούνται στις κινηματογραφικές αίθουσες στην 3D animation ταινία «Ραλφ εναντίον Ίντερνετ».

Οι αξιαγάπητοι Ραλφ και Βανέλοπη, το απροσάρμοστο δίδυμο με τη χρυσή καρδιά και τα μοναδικά ταλέντα, επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την επιτυχημένη πρώτη ταινία που μας ταξίδεψε σε πρωτόγνωρες 2-bit περιπέτειες. Το “Ραλφ εναντίον Ίντερνετ”, δημιούργημα κι αυτό της ομάδας που μας χάρισε την πρώτη αριστουργηματική περιπέτεια και τη βραβευμένη με Όσκαρ

Ζωούπολη, αφήνει πίσω του τα video games και τολμά να χαρτογραφήσει τον αχανή και εντυπωσιακό κόσμο του διαδικτύου, που με τη σειρά του θα αποδείξει αν μπορεί να αντέξει τις «καταστροφές» του Ραλφ.

Στην ταινία εμφανίζονται καινούριοι ήρωες που κατοικούν στο διαδίκτυο, αλλά και όλες οι Πριγκίπισσες της Disney σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές σκηνές στην ιστορία του animation. Πιστή στα νοήματα της πρώτης, η ταινία αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και τιμά τη φιλία, που όσα εμπόδια κι αν συναντήσει είναι το συνδετικό υλικό που κρατάει τους ήρωες μαζί για πάντα.

Σύνοψη

Ο καταστροφέας Ραλφ και η πάντα ανήσυχη φίλη του Βανέλοπη ταξιδεύουν στον απίθανο κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το βιντεοπαιχνίδι της Βανέλοπη. Στην πορεία, οι δυο τους θα στηριχτούν στους κατοίκους του διαδικτύου, σε ένα ιντερνετικό επιχειρηματικό μυαλό, αλλά και στο πάνθεον των πριγκιπισσών της Disney, για να βρουν τον δρόμο τους.

Νέοι κόσμοι και μία φιλία που δοκιμάζεται

Αυτή τη φορά, αφήνουν πίσω τους τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και ορμάνε στον ταχύρρυθμο κόσμο του διαδικτύου.

Είναι το πρώτο σίκουελ στην ιστορία της Disney που δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα στο σενάριο και τη σκηνοθεσία. Τι είναι αυτό που κάνει τους χαρακτήρες του Ραλφ και της Βανέλοπη τόσο μοναδικούς για να γίνει αυτό;

«Ο Ραλφ και η Βανέλοπη είναι χαρακτήρες με ατέλειες» λέει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Rich Moore (Ζωούπολη), που σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία. «Αλλά τους αγαπάμε για αυτά τους τα ελαττώματα. Η φιλία τους είναι γνήσια, η χημεία τους καθηλωτική και νομίζω ότι όλοι θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτούς».

Ο Phil Johnston ήταν ένας από τους σεναριογράφους της πρώτης ταινίας και επιστρέφει στο σενάριο, αλλά συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία. «Ο Ραλφ και η Βανέλοπη γνωρίζονταν λίγο καιρό, αλλά έγιναν καλοί φίλοι και τους αγαπάμε γι΄ αυτό» λέει ο Johnston. «Όμως η ιστορία δεν έχει τελειώσει, υπάρχουν κι άλλες περιπέτειες. Και ειδικά η Βανέλοπη ζει τις δικές της». «Ενώ η ταινία θα κάνει το κοινό να γελάσει, ο Ραλφ και η Βανέλοπη περνάνε συναισθηματικές δυσκολίες, ιδιαίτερα έντονες και σύνθετες» λέει ο Johnston. «Εξερευνούμε την αλήθεια όλων των σχέσεων με τα πάνω και τα κάτω τους. Οι φιλίες δοκιμάζονται από καιρό σε καιρό και ο Ραλφ και η Βανέλοπη πρέπει να βγάλουν άκρη με τη δική τους, ενώ προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τον αχανή κόσμο του διαδικτύου».

Βασιλική Συνάντηση

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν οι δημιουργοί, είχαν αποφασίσει να κάνουν μία σκηνή, αυτή που φέρνει τις Πριγκίπισσες της Disney στον κόσμο της ταινίας. Η συν-σεναριογράφος Pamela Ribon δεν ήξερε αν θα επιτρεπόταν να εισάγει τους αγαπημένους κλασικούς χαρακτήρες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, αλλά ήθελε πολύ να το καταφέρουν ειδικά για χάρη ενός χαρακτήρα. «Η Βανέλοπη είναι θεωρητικά μία πριγκίπισσα, αλλά δεν ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Disney» λέει η Ribon. «Ποιος θα ήθελε μια αγορίστικα ντυμένη πριγκίπισσα εκεί μέσα; Αυτή είναι η πριγκίπισσα μου! Μου άρεσε η ιδέα να τη βάλω στο club».

Η συν-σεναριογράφος μελέτησε πολύ και ανακάλυψε ότι μια καλή πριγκίπισσα της Disney έχει τουλάχιστον τέσσερα χαρακτηριστικά. Αυτό οδήγησε σε μία σκηνή που έφερε όλες τις πριγκίπισσες μαζί σε ένα δωμάτιο για πρώτη φορά. Η Ribon έγραψε διάλογο που τιμά και διακωμωδεί την ίδια στιγμή τους εμβληματικούς χαρακτήρες.

Συντελεστές

Σενάριο: Phil Johnston, Pamela Ribon

Σκηνοθεσία: Phil Johnston, Rich Moore

Ακούγονται: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch, Alan Tudyk

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βασίλης Αξιώτης, Δανάη Σκιάδη, Σοφία Τσάκα, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Όθων Μεταξάς, Ιφιγένεια Στάικου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ηλίας Ζερβός, Βασίλης Μήλιος

Διάρκεια:112’

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα