«Πυρά» από Ρόδο και Κω κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

10:53 14/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που επιφέρει μια σειρά αλλαγές στην εκπαίδευση, εξεδήλωσαν χθες το μεσημέρι νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κύπρου της πόλεως Ρόδου.
Τα πυρά των εκπαιδευτικών συγκέντρωσε η πρόβλεψη για μετάδοση του μαθήματος μέσω live streaming, αλλά και άλλες ρυθμίσεις, όπως η αύξηση του αριθμού

μαθητών ανά τμήμα, το όριο των 20 μαθητών για τη συγκρότηση τμήματος, η σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου, η επαναφορά της διαγωγής και το όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, εκτιμώντας πως σε καμία περίπτωση δεν αναβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση.
Σημειώνεται πως εκτός από τους συνδικαλιστές και τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Α ΕΛΜΕ, συμμετοχή στην κινητοποίηση είχαν και τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού.
Για μια αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που προωθεί το υπουργείο,με ιδιαίτερα αρνητικό πρόσημο κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κω Νισύρου με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που οδηγεί την Παιδεία σε εκπαιδευτικό τέλμα και εξευτελίζει τη αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και μαθητών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα