Πτολεμαΐδα: Με μάσκες και γάντια οι κτηματομεσιτικές διαδικασίες

12:08 14/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά κτηματομεσίτες και υποψήφιοι ενοικιαστές επισκέπτονται τα προς διάθεση διαμερίσματα στην Πτολεμαΐδα, τηρώντας και τις απαραίτητες αποστάσεις για τον φόβο διασποράς του Κορωνοϊού, και παρά τη ζήτηση, η προσφορά σε καινούργιες οικοδομές, με αυτονομία τηλεθέρμανσης, είναι περιορισμένη.

Ενδεικτική της κατάστασης αυτής, όπως αναφέρει ο Κτηματομεσίτης Παναγιώτης Αμανατίδης, είναι ότι για ένα διαμέρισμα που πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις, ενδιαφέρθηκαν 15 ζευγάρια

και συμφώνησαν άμεσα οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι, ενώ, κατά την περίοδο της καραντίνας, όσοι αναζητούσαν σπίτι εξυπηρετήθηκαν μέσω διαδικτύου. Αρκετοί από τους εργαζόμενους στη Νέα Μονάδα Πτολεμαΐδα V, αμέσως μετά το κλείσιμο των Ξενοδοχείων, έσπευσαν να ενοικιάσουν διαμερίσματα, και τα παρέδωσαν, μετά την απόφαση για την αναστολή των εργασιών κατασκευής του έργου.

Η έλλειψη στέγης σε νεόδμητες οικοδομές, γιατί, σε παλαιές πολυκατοικίες υπάρχουν ακόμη αδιάθετα διαμερίσματα, εκτόξευσε τις τιμές των ενοικίων, ενώ, και πέραν των δύο – τριών οικοδομών που βρίσκονται υπό κατασκευή, δεν διαφαίνεται στην Αγορά πρόθεση επιχειρηματιών για ανάλογες επενδύσεις, με τον κ. Αμανατίδη να την αποδίδει στο φόβο  Απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Επισημαίνει ότι το φθινόπωρο με την έλευση των νέων φοιτητών στις Πανεπιστημιακές Σχολές θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αναζήτησης στέγης και καλεί όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να σκεφτούν την προοπτική της ανέγερσης κατοικιών .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα