ΠΣΙΝ: «Πράσινο φως» για έργα – χρηματοδοτήσεις – δράσεις ΠΙΝ

14:04 21/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

27.418.876 ευρώ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) για την κατασκευή νέου δρόμου που θα παρακάμπτει το τμήμα Τρία Γεφύρια – Βρυώνη.

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή νέας οδού που θα παρακάμπτει το τμήμα του δρόμου Τρία Γεφύρια – Βρυώνη «άναψε» το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ) κατά την πρώτη του συνεδρίαση για το 2019 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Ειδικότερα η πράξη αφορά στην κατασκευή νέας οδικής αρτηρίας που θα παρακάμπτει την υφιστάμενη Εθνική Οδό Κέρκυρας Γύρου Αχιλλείου

από την διασταύρωση Τρία Γεφύρια μέχρι την περιοχή Βρυώνη.

-850.000 ΕΥΡΩ από την ΠΙΝ για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Σαράντα στο Περιβόλι
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Π.Ι.Ν.και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου ΣτρατηλάτουΠεριβολίου Κερκύρας

Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Π.Ι.Ν. / Π.Ε. Κέρκυρας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου Περιβολίου Κερκύρας για «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ι.Ν. ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ & ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 850.000,00 Ευρώ με Φ.Π.Α, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη.

ΠΙΝ αναλαμβάνει την υλοποίηση δύο έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερών αποβλήτων στο δήμο Παξών, συνολικού προϋπολογισμού 2.010.746,63 ευρώ
Δύο Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ ΠΙΝ και δήμου Παξών

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ της Π.Ι.Ν. / Π.Ε. Κέρκυρας και του Δήμου Παξών για την υλοποίηση του έργου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΞΩΝ» και του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΞΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 2.010.746,63 ευρώ με ΦΠΑ

-Με 10.035.600 ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΙΝ την κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς με την περιοχή της Κρανιάς.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η υποβολή πρότασης για την πράξη «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΆΞΟΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ -ΚΡΑΝΙΑ», ύψους 10.035.600 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό ΙΟΝ71του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά»(ΕΣΠΑ).

-2.600.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου «Δ. Λαυράγκα» στα Ραζάτα Κεφαλονιάς.

Τη συμμετοχή της ΠΙΝ στις προσκλήσεις ένταξης στρατηγικών έργων του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V -A GREECE-ITALY (EL-IT) 2014-2020, (COOPERATION PROGRAMME INTERREG V -A GREECE-ITALY (EL-IT) 2014-2020),σε δύο προσκλήσεις που αφορούν την ανέγερση ενός «Ανοιχτού Θεάτρου» στην Π.Ε. Κεφαλληνίας καθώς και την ανέγερση κτιριακής υποδομής στο πλαίσιο του ίδιου οικοπέδου, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ και τη διοργάνωση παιδικού φεστιβάλ χορωδιών, σε περιφερειακό και διασυνοριακό επίπεδο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

-750.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο Γυμνάσιο Βασιλικής και το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας από το σεισμό τις 17 Νοεμβρίου 2015.

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ και του δήμου Λευκάδας για την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών σε δυο σχολεία, τα οποία είχαν πληγεί από το σεισμό της 17 Νοεμβρίου 2015 ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

-55.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνας Δήμου Λευκάδας.

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια-Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνας Δήμου Λευκάδας», ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

-Στο πλευρό των ευπαθών ομάδων η ΠΙΝ. Παρέχει 798.375 ευρώ από τα ταμεία της για την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος σε 500 ανέργους ηλικίας 29-55 ετών.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το σχέδιο απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου 2 «Καταβολή Εκπαιδευτικού Επιδόματος σε Ωφελούμενους» της Πράξης «Περιφερειακή Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στα Ιόνια Νησιά» με κωδικό ΟΠΣ(MIS)5034543 που αφορά σε 500 νέους ανέργους της ΠΙΝ (ΝΕΕΤs 15-29 ετών μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 29-55 ετών, επαπειλούμενους από φτώχεια).

-Πρωτοπόρος η ΠΙΝ στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Συμμετέχει σε πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σύσταση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ
Στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Εσωτερικών Ελέγχων, το οποίο πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς με την τεχνική υποστήριξη του ΝΠΔΔ ‘’EXPERTISE FRANCE’’, γαλλικού οργανισμού διεθνούς τεχνικής συνεργασίας, συμμετέχει με πρωτοβουλία της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η μοναδική στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία συνεδρίαση του ΠΣΙΝ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου με τηλεδιάσκεψη.

φωτο από πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΣΙΝ με τηλεδιάσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, παρουσία και του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ.Γαλιατσάτου (μπροστά στο κέντρο)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα