Ψηφίστηκε ομόφωνα η διαδικασία κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτιρίων

09:09 29/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Oμόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το θέμα των κατεδαφίσεων.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από αίτημα που άμεσα αρμοδίως υπέβαλε, επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών , με το ποσό των 700.000 ευρώ για την κατεδάφιση των πρώτων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Ο οδικός χάρτης αναφορικά με την διαδικασία κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου προβλέπει ότι μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθύνεται στην

Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατολικής σε ορισμένο για την εξυπηρέτηση Υπάλληλο , προκειμένου να λαμβάνει την πρότυπη Υπεύθυνη Δήλωση- Αίτηση συναίνεσης , ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το θέμα , την οποία προσκομίζει με τα συνημμένα απαραίτητα προς υποβολή δικαιολογητικά. Διαβιβάζονται οι αιτήσεις , ανάλογα με την πρόοδο παραλαβής από τον Δήμο, και στα Κοινοτικά Συμβούλια προκειμένου να προτεραιοποιήσουν και να ιεραρχήσουν την σειρά των κτιρίων προς κατεδάφιση.

Η προτεραιότητα των κατεδαφίσεων με βάση το Σχέδιο Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων δίνεται με σειρά προτεραιότητας , στους κύριους οδικούς άξονες, τους κεντρικούς δρόμους, τις εισόδους των πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και σε κτίρια κρισίμων λειτουργιών όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημαρχείο κ.λπ

 

 

The post Ψηφίστηκε ομόφωνα η διαδικασία κατεδάφισης των ετοιμόρροπων κτιρίων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηφίστηκε,psifistike