Ψηφίστηκαν οι τέσσερις τροπολογίες – Συνταγματικές αλλαγές (video)

12:11 12/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συνοπτικές διαδικασίες, το Κοινοβούλιο της πΓΔ της Μακεδονίας ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής, τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα ονομάζεται στο εξής η ΠΓΔΜ.

Τη θέση της ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό μέλος της ΕΕ, διατύπωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της διήμερης

επίσκεψής της στην Αθήνα, και υπογράμμισε ότι κατέγραψε τη βούληση της χώρα μας να προχωρήσει προς τα εμπρός. Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ, η Αγγελα Μέρκελ σημείωσε τη διαφωνία τους για την προτεινόμενη λύση στο ονοματολογικό της ΦΥΡΟΜ, προσθέτοντας ότι είναι προς όφελος όλων να λυθεί αυτό το πρόβλημα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια, και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων αναφέρει: «Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κωμικοτραγικό φαινόμενο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεταιρίστηκαν για να κάνουν Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Υπουργείων έκλεψε τους βουλευτές του κ. Καμμένου. Στοιχειώδης σοβαρότητα για τον κ. Καμμένο θα επέβαλε να μην πάει στο ραντεβού με τον κ. Τσίπρα. Όσον αφορά τις Πρέσπες, οι κλητήρες της Μέρκελ και των Αμερικανών θα τιμωρηθούν και πολιτικά και από την ελληνική Δικαιοσύνη».

Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις

ΠΓΔΜ: Επικυρώθηκε η αλλαγή του Συντάγματος-Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ (video)

Ικανοποίηση αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της βουλής της πΓΔΜ

Οι αντιδράσεις μετά τις συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει η ΝΔ τις απειλές εναντίον βουλευτών

«Αντιδημοκρατικός κατήφορος» τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές τονίζει η κυβέρνηση

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα