Έκρηξη στο Παρίσι με αρκετούς τραυματίες

11:01 12/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα αρτοποιείο γύρω στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλές προθήκες καταστημάτων στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση και δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.

Την ισχυρή έκρηξη ακολούθησε

πυρκαγιά σε ένα κατάστημα, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού. Προσώρας πιθανότερη αιτία για το συμβάν φαίνεται να είναι η διαρροή αερίου.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από την έκρηξη αερίου που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, από έκρηξη αερίου σε αρτοποιείο στο Παρίσι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση από την διαρροή αερίου που προκάλεσε έκρηξη σήμερα το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Από τους 12 τραυματίες, οι ζωή των πέντε βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται για δύο πυροσβέστες και τρεις πολίτες.

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ δήλωσε ότι περίπου 200 πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτιρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα