Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

08:57 26/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Λιγότερα απ’ ότι στα Χανιά είναι τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη, παρά το μεγάλο όγκο νερού που έπεσε σε πολλές περιοχές.

Αυτά εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο όπου υπάρχουν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία, ενώ έχουν παρασυρθεί από τα νερά χώματα, πέτρες και ξύλα. Μηχανήματα των δήμων καταβάλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, ενώ καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και εάν δεν υπάρχει

ανάγκη να μην μετακινούνται.
Λόγω των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις, αποφασίστηκε όλες οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μαλεβιζίου να παραμείνουν σήμερα κλειστά.
Αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, που επρόκειτο να γίνει σήμερα το μεσημέρι, και ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι με τα ίδια θέματα. Επίσης δεν έγινε χθες, για τους ίδιους λόγους, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.
Την προσοχή των οδηγών να μην εισέρχονται στο οδικό δίκτυο εντός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου, εφιστά ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, λόγω κινδύνου από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στεφανάκης: «Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Αστυνομία, τοποθέτησε σχετική σήμανση απαγόρευσης εισόδου εντός του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου».
Ο ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητά την κοινοτική στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας, και την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια καταστροφικά φαινόμενα με τη δημιουργία των κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα