Προβλήματα στην αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

17:27 1/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης θα απέχουν από τα καθήκοντά τους αύριο Κυριακή, καθώς και μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου όπως αποφάσισε o Σύλλογος Εργαζομένων.

Διαμαρτύρονται καθώς όπως καταγγέλλουν εδώ και δύο χρόνια ο δήμος δεν τους έχει χορηγήσει μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, μπότες), ενώ υποστηρίζουν ότι από τον περασμένο Μάιο έχουν να πληρωθούν νυχτερινά και κρούουν καμπανάκι για τις ελλείψεις εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, μετά την απομάκρυνση

των παρατασιούχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σύμφωνα με το αγωνιστικό πλαίσιο του Συλλόγου και τις τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ., καλούμε τους εργαζομένους σε αποχή από τα καθήκοντά τους, με ταυτόχρονη παρουσία τους στα εργοτάξια τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της Καθαριότητας στο Δημαρχείο.Θα ακολουθήσει συμβολική κατάληψη των γραφείων Διοίκησης του Δήμου και ενημέρωση για τα προβλήματα καθυστέρησης πληρωμής υπερωριών και παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας. Η αποχή από τις Κυριακές συνεχίζεται κανονικά».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα