G20: Νέα διάσκεψη για Ιντλίπ ζητάει ο Ερντογάν από τον Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί μία ακόμη διάσκεψη για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων IFAX.

Να θυμίσουμε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, στο πρωινό γεύμα που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των ηγετών της ομάδας των χωρών-μελών G20 ξεκαθάρισε τις ανησυχίες

της για τα γεγονότα στα Στενά του Κερτς.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον Πούτιν για την συζήτηση του ζητήματος που έχει προκύψει σε χαμηλό επίπεδο, με την συμμετοχή της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Επίσης, οι ηγέτες των κρατών - μελών της ομάδας G20 θα συζητήσουν την κλιματική αλλαγή κατά τον πρωινό κύκλο των σημερινών διαβουλεύσεων τους, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης αναμένεται ότι θα κρατήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της διήμερης διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπουένος Άιρες.

Οι ηγέτες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την διατύπωση των μεταρρυθμίσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ενώ «έχουν προχωρήσει αρκετά» στο εμπόριο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα