Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Ν. Λάρισας

09:21 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο νομό Λάρισας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα σε Τσαριτσάνη, Λυγαριά, Αργυροπούλι, Λάρισα, Νίκαια, Τερψιθέα, Άγιο Γεώργιο και στα παράλια του νομού Λάρισας. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια.


Συγκεκριμένα οι κλήσεις αφορούσαν στην

πόλη της Λάρισας την περιοχή της οδού Βόλου και στη συνοικία Αβέρωφ όπου εκτός από πλημμυρισμένους δρόμους σημειώθηκε και μπλακ άουτ από διακοπή ρεύματος από βλάβη που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ .Αυτήν ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το Ελευθέριο και επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στη Γαλήνη. Επίσης απο χθες το βράδυ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος έχει σημειωθεί στους Αργυρόμυλους και στο Δοβρούτσι όπου λειτουργεί πάρκο κεραιών.

Από την ισχυρή βροχόπτωση σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην Τσαριτσάνη όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας προχώρησε σε άντληση υδάτων από σπίτια, βιοτεχνίες που βρίσκονται στα όρια της Ελασσόνας και Τσαριτσάνης καθώς και σε μια πολυκατοικία στην Ελασσόνα. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές στη Λυγαριά και στο Αργυροπούλι του Δήμου Τυρνάβου όπου τα φερτά υλικά από χείμαρρους μετέτρεψαν τα χωράφια σε λίμνες με λάσπη και νερό.

Στα παράλια του νομού Λάρισας παρέμεινε κλειστός ο κεντρικός οδικός άξονας εξαιτίας κατολισθήσεων και από φερτά υλικά. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής και των μηχανημάτων του Δήμου Αγιάς κατάφεραν μετά από πολλές ώρες να καθαρίσουν τους δρόμους και να δοθούν ξανά στην κυκλοφορία.

Η άντληση υδάτων από σπίτια και υπόγεια που παραμένουν πλημυρισμένα συνεχίζεται και σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ μηχανήματα των δήμων φροντίζουν για τον καθαρισμό των δρόμων και των φρεατίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα