Πρότυπο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

13:27 2/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος είναι η μετεξέλιξη του Πανεπιστημιακού σε πρότυπο νοσοκομείο με τη λειτουργία νέων κλινικών, την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού και την παροχή καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών.

Δράσεις που είτε υλοποιούνται είτε προγραμματίζονται, όπως τόνισε ο Διοικητής του νοσηλευτικού Ιδρύματος, Βασίλης Τσίκαρης, στην απολογιστική εκδήλωση που έγινε χθες παρόντος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Τσίκαρης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρέσχε υπηρεσίας υγείας σε περισσότερους από 400.000 ασθενείς. Εξ αυτών οι 100.000, ποσοστό 25%, προήλθαν από περιοχές

εκτός Ηπείρου.
Το Πανεπιστημιακό αποτελεί τον βασικό πυλώνα του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ήπειρο και μεταξύ των δυο έως τριών μεγαλυτέρων νοσοκομείων στην Ελλάδα. Και μολονότι το 2018 προσλήφθηκε προσωπικό και πάλι -λόγω της διαρκούς αύξησης των ασθενών- δεν επαρκεί, όπως ανέφερε ο κ. Τσίκαρης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 10 ειδικευμένων γιατρών και περαιτέρω ενίσχυση, με την προγραμματισμένη πρόσληψη 1.000 γιατρών πανελλαδικά.
Ο κ. Ξάνθος επισκέφτηκε και το νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάνοντας λόγο για «μάχιμα» νοσηλευτικά ιδρύματα με άρτιες υπηρεσίες υγείας. Στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανέμεναν τον υπουργό Υγείας στελέχη του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για τα δημόσια νοσοκομεία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα