ΕΚΣ ΣΑΜΟΥ : “Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά”

12:03 2/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου, με την συμμετοχή δεκάδων Αντιπροσώπων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων του νομού την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

“Οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν την ανάγκη ταξικής δράσης και προσανατολισμού του εργατικού κινήματος του τόπου για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των αντιλαϊκών πολιτικών, εγκρίνοντας ομόφωνα τους απολογισμούς και τα προγράμματα δράσης.

Αυτή η ανάγκη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση

με ενιαίο σχέδιο, ενιαία αντίληψη και ενιαία γραμμή πάλης για τον στόχο, κυριάρχησε στη πλούσια συζήτηση της Γ.Σ. και ένα πρώτο σημαντικό βήμα έγινε με το να κλειστεί ο δρόμος στους εργοδότες και τα τσιράκια τους να συμμετέχουν στα συνδικάτα και να εκλέγονται κιόλας σε θέσεις ευθύνης.

Τα συνδικάτα πρέπει να είναι και θα είναι εργατικά. Μας φτάνουν οι εργατοπατέρες που έτσι κι αλλιώς με τη στάση, τις αποφάσεις και τη δράση τους στηρίζουν την εργοδοσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις της. Μας φτάνει που μαζί τους υπογράφουν την καταλήστευση των δικαιωμάτων μας. Ας σταματήσουν ν’ ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για να τους βάζουν στα σωματεία, στα ΕΚ και τις Ομοσπονδίες, στην ίδια τη ΓΣΕΕ.

Ας τιμήσει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τα 100χρονα της ΓΣΕΕ και ας πραγματοποιήσει το 37ο Συνέδριό της, με την συμμετοχή εργαζομένων και όχι εργοδοτών, στο ιστορικό κτίριο που ιδρύθηκε. Στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και όχι στο πεντάστερο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ που θα στοιχίσει πολλά τσουβάλια ευρώ. Δεν μπορεί το Συνέδριο της εργατικής τάξης της χώρας μας, να γίνεται μακριά από τους εργαζόμενους και μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια. Δεν μπορεί το Συνέδριο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης να γίνεται χωρίς να συζητιούνται τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους και πως θα τα αντιμετωπίσουμε.

Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε, επίσης, το πλαίσιο πάλης που εκφράστηκε στην απεργία της 7 Φλεβάρη για τα δύο εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού και αυτό της αναβάθμισης της παρεχόμενης υγείας σε όλες τις δομές και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο. Και στα δύο, πέρα από την έκδοση ψηφισμάτων, αποφασίσθηκε να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Τέλος αποφασίσθηκε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον γιορτασμό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ καθώς φέτος συμπίπτει πέρα από τα 100χρονα ίδρυσης της ΓΣΕΕ, με τα 110 χρόνια από την γέννηση του ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου και τα 20χρονα από την ίδρυση του Π.Α.ΜΕ.

Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά

για εργατικό κίνημα χειραφετημένο από την εργοδοσία και το κράτος !

Για συνδικάτα οργανωτές του αγώνα !

Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας !”, τόνισε στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

The post ΕΚΣ ΣΑΜΟΥ : “Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα