Πρώτο κουδούνι και για τα παιδιά του Πλωμαρίου μετά την κινητοποίηση των γονέων

13:47 4/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρώτο κουδούνι  αύριο Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και για τα παιδιά της Β και της Ε τάξης του 3ουΔημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου καθώς δόθηκε προσωρινή λύση στο θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών, μετά την κινητοποίηση των γονέων την προηγούμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς οι δάσκαλοί τους πήραν άδεια ειδικού σκοπού ως δικαιούνται λόγω του κορονοϊού, και το υπουργείο δε φρόντισε εγκαίρως να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις αντικαταστάτες των εκπαιδευτικών αυτών.

Ανάλογα

κενά υπάρχουν και σε άλλα σχολεία και με εσωτερικές μετακινήσεις δασκάλων άλλων ειδικοτήτων, και με αναπληρώσεις προσπαθούν οι σύλλογοι διδασκόντων να αντιμετωπίσουν προσωρινά το πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μία προσωρινή λύση και στην περίπτωση του 3ου όμως οι γονείς αποφάσισαν πως μόνο προσωρινή μπορεί να είναι αυτή η λύση, δίνοντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να έρθουν δάσκαλοι στο σχολείο τους.

Τα 40 περίπου παιδιά των δύο αυτών τάξεων παρέμεναν στο σπίτι και με τηλε-εκπαίδευση οι δάσκαλοι τους έκαναν κάποιες ώρες μάθημα, ενώ ο διευθυντής του σχολείου προσφέρθηκε και τους έκανε το απόγευμα μαθηματικά και γλώσσα. Αυτό όμως δέσμευε και τους γονείς που δεν μπορούσαν να πάνε στις δουλειές τους, καθώς έπρεπε να παραμένουν τα πρωινά στο σπίτι για να επιβλέπουν κυρίως τα μικρότερα παιδιά, ενώ τα απογευματινά μαθήματα αποδιοργάνωναν τις όποιες δραστηριότητες της οικογένειας.

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει μεταβιβάσει από τις 9 Σεπτεμβρίου το αίτημα για τα κενά ειδικού σκοπού στο Υπουργείο το οποίο όμως δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία. Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα θα τοποθετηθούν στα σχολεία οι αναπληρωτές της Γ φάσης που δεν προορίζονται όμως για την αναπλήρωση δασκάλων που παίρνουν άδειες ειδικού σκοπού .

Οι γονείς θα περιμένουν μέχρι και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου να δοθεί μόνιμη λύση.

 

The post Πρώτο κουδούνι και για τα παιδιά του Πλωμαρίου μετά την κινητοποίηση των γονέων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα