Κρήτη: Δημιουργήθηκε τμήμα ΕΚΑΜ από την αστυνομία

13:47 4/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 23 αστυνομικούς στελεχώνεται από σήμερα το νεοσύστατο Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης,  μια άρτια εκπαιδευμένη μονάδα υψηλού επιχειρησιακού επιπέδου.

Πρόκειται για ένα αξιωματικό, τρεις ανθυπαστυνόμους και δέκα εννέα αστυνομικούς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σχολείο βασικής εκπαίδευσης και επιλογής, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις μήνες.

Στην απονομή των πιστοποιητικών σπουδών στους επιτυχόντες αστυνομικούς, στη Διεύθυνση Αστυνομίας

Ηρακλείου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, στο χαιρετισμό του, μέσω διαδικτύου, επεσήμανε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς η επιθυμία όλων όσων στήριξαν διαχρονικά αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Νέα στελέχη, κατάλληλα εκπαιδευμένα, προστίθενται στο ήδη έμπειρο στελεχιακό δυναμικό, που επί δώδεκα συναπτά έτη επιδεικνύει ισχυρή παρουσία στην αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, όπως τα ειδικά εγκλήματα βίας, οι ένοπλες συγκρούσεις, οι οργανωμένες ληστείες, οι απαγωγές προσώπων, αλλά και πλήθος άλλων περιστατικών υψηλής εγκληματικότητας σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης».

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Αντώνιος Ρουτζάκης, επισήμανε: «Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης ενισχύονται ακόμη περισσότερο, με αστυνομικούς που ανήκουν στο δυναμικό των Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να αναχαιτίσουν την οποιαδήποτε απειλή ακραίων εκδηλώσεων εγκληματικότητας, όπως και να διαχειριστούν την οποιαδήποτε επιχείρηση υψηλότατων υπηρεσιακών απαιτήσεων».

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ταξίαρχος Νικόλαος Σπυριδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Σχολείο της Ε.Κ.Α.Μ. Θα αποτελέσουν μια μαγιά για την συνέχεια, μια βάση για αυτή την υπηρεσία. Έχουν την πείρα, τη γνώση, είναι άξιοι και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστεί η υπηρεσία».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα