Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στα play off, 1-0 τον Πανιώνιο

23:30 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με …φόρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στα play off της Σούπερ Λίγκα με 1-0 επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 57΄ απέναντι στον Πανιώνιο

που είχε μερικές ευκαιρίες για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, όμως ο τερματοφύλακας της «Ενωσης» Ανέστης ήταν αλάνθαστος. Από τον πάγκο διηύθυνε την ΑΕΚ ο Νίκος Παναγιωτάρας λόγω υπερκόπωσης του Στέλιου Μανωλά.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε όπως στον τελικό, με μοναδική διαφοροποίηση τον Βαγγέλη Πλατέλλα στη θέση του τραυματία Ρόναλντ Βάργκας. Οι υπόλοιποι δέκα πάλεψαν με όση ενέργεια τους είχε απομείνει, 72 ώρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
Παρόλα αυτά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η ΑΕΚ από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και χάρη σε ένα «ξέσπασμα» στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου πήρε την πολύτιμη νίκη που την βάζει και πάλι σε θέση οδηγού για την πρώτη θέση στα play off που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και μια κεφαλιά του Αραβίδη στο 10΄ που «έβγαλε» με εξαιρετική επέμβαση ο Διούδης, ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος δεν πίεσε ψηλά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ανέστη με «οβίδες» του Μπακασέτα (20΄) και του Ανσαριφάρντ (27΄), με τον πανύψηλο γκολκίπερ να είναι σε ετοιμότητα.

Βλέποντας τη διστακτικότητα του Πανιωνίου, η ΑΕΚ ανέβηκε πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε ασφυκτικά τα καρέ των φιλοξενούμενων. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο (52΄- 57΄) δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και δεν πήρε πεντακάθαρο πέναλτι, με τους «κυανέρυθρους» να μην υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Δύο φορές ο Πλατέλλας και μία ο Αραβίδης απείλησαν άμεσα, ενώ στο 56΄ ο Μάνταλος ανατράπηκε καθαρά από τον Βλάχο μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτής παρότι βρισκόταν πολύ κοντά στη φάση, υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς. Δευτερόλεπτα αργότερα, από σέντρα του Πλατέλλα και κεφαλιά του Γιόχανσον, ο Μάνταλος αμαρκάριστος έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα (57΄).

Οι κινήσεις του Ουζουνίδη δεν έφεραν αποτέλεσμα, μπήκε στο 69΄ και ο Κορδέρο για να «κλειδώσει» εντελώς το κέντρο κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε σε μια νίκη πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Ενδιάμεσα έχασε κλασική ευκαιρία ο Τζιμπούρ (απέκρουσε ο Διούδης) στο 74΄, ενώ νωρίτερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν ακόμα ένα πέναλτι σε χέρι του Ρισβάνη (70΄). Εβαλε το χεράκι του κι ο Ανέστης ο οποίος στο 86΄ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κεραυνό του Μπακασέτα, στερώντας από την παλιά του ομάδα την ευκαιρία να φύγει με την ισοπαλία από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Τζεμπούρ, Γιόχανσον – Σιώπης, Μασούρας, Βλάχος

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (90΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71΄ Κορδέρο), Τζιμπούρ (84΄ Πέκχαρτ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (89΄ Καθάριος), Κόρμπος (61΄ Καραμάνος), Χαλκιαδάκης, Μασούρας (65΄ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ

Φιέστα με το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος πριν την έναρξη του αγώνα

Ο καιρός χάλασε τη «μίνι» φιέστα που είχε ετοιμάσει η ΑΕΚ. Στις κερκίδες του ΟΑΚΑ δεν βρίσκονταν περισσότεροι από 10.000 οπαδοί, όταν οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και παρουσίασαν το τρόπαιο του κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο κατέκτησαν ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, πριν από μόλις 72 ώρες.

Σίγουρα η βροχή και η υγρασία έπαιξε ρόλο, όμως η πολύ μεγάλη απόκλιση από τους 30.000 που υπολόγιζαν στην ΑΕΚ είναι αντικείμενο προβληματισμού. Η Ένωση επέστρεψε στους τίτλους, τρία χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στη Γ΄ Εθνική και μάλιστα με καθαρή νίκη επί του πανίσχυρου Ολυμπιακού. Ο κόσμος όμως δεν ήταν εκεί.
Γύρω στις 20.10, είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα με τον Πανιώνιο για τα play off, οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με το κύπελλο, το οποίο παρουσίασαν σε όλους εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον θρίαμβο της 17ης Μαΐου στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό. Στα μάτριξ έπαιζε το βίντεο-παραγωγή της ΠΑΕ ΑΕΚ με τα επινίκια. Ήταν μια σεμνή τελετή, όπως είχε προαναγγείλει η ΑΕΚ, αποκλειστικά και μόνο για όλους όσοι ήθελαν, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να παραστούν στον τελικό.

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF

Στους αγώνες της 2ης ημέρας των play offs σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
ΑΕΚ 5
Παναθηναϊκός 4
ΠΑΟΚ 4
Πανιώνιος 1

Η επόμενη αγωνιστική (23/5/2016)
18:15 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
20:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: eurokinissi/actionimages

The post Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στα play off, 1-0 τον Πανιώνιο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα