Πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας (video)

18:57 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 15.866 βαθμούς (το πρόγραμμά του είχε βαθμό δυσκολίας 6.800), αφήνοντας στην δεύτερη τους Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν (15.633) και Βαχάν Νταβτιάν (15.633) από την Αρμενία.

Το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βέρνης, ήταν το 25ο για την Ελλάδα

στην ιστορία της διοργάνωσης. Για τον αθλητή του Δημήτρη Ράφτη αυτός ήταν ο έκτος τελικός της καριέρας του, σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του στο θεσμό το 2011 στο Βερολίνο, τερμάτισε 5ος στις τρεις επόμενες διοργανώσεις (Μονπελιέ 2012, Μόσχα 2013, Σόφια 2014), για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 στην επιστροφή του στο Μονπελιέ και ξανά εφέτος στη Βέρνη.

Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι:

Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,866

Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 15,633

Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,633

Όγδοος ο Μάρας στον τελικό του μονόζυγου

Την 8η θέση στον τελικό του μονόζυγου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στην Βέρνη, κατέλαβε ο Βλάσης Μάρας. Ο 33χρονος πρωταθλητής, με μία πτώση κατά τη διάρκεια του προγράμματός του, συγκέντρωσε 13.533 βαθμούς και έμεινε στην τελευταία θέση του τελικού.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Νάιλ Γουίλσον (Μ. Βρετανία) με 15.300 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Κρίστιαν Τόμας με 15.000 βαθμούς. Στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών βρέθηκε ο Ρώσος Νταβίντ Μπελιάβτσκι (14.941).

Μάρας: Το μυαλό μου είναι στο Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι ο μεγάλος στόχος του Βλάση Μάρα όπως είπε μετά τον τελικό του μονόζυγου.

«Είναι σημαντικό ότι για άλλη μια φορά, βρέθηκα μέσα στον τελικό. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου μέχρι το σημείο της πτώσης, γιατί όλες οι προηγούμενες ασκήσεις φαίνονται πολύ σωστά εκτελεσμένες. Παρόλα αυτά, οι πτώσεις μπορούν να έρθουν από το πουθενά, ακόμα και σε ασκήσεις που δεν το περιμένεις. Θα ήταν ωραία να τερματίσω ξανά στο βάθρο, αλλά έτσι είναι η γυμναστική, έτσι είναι το μονόζυγο. Το μυαλό μου βρίσκεται κυρίως στους Ολυμπιακούς. Η προπόνησή μου είναι τέτοια, έτσι ώστε να φτάσω εκεί στην ιδανική φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχω κάποιον αγώνα προετοιμασίας μέχρι το Ρίο, έτσι κι αλλιώς απέμειναν δύο μήνες και πρέπει σ’ αυτό το διάστημα να δουλέψω για να τελειοποιήσω την απόδοσή μου. Οφείλω ένα ‘ευχαριστώ’ σε όλους αυτούς που με στηρίζουν και μου δίνουν δύναμη καθημερινά. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ ονομαστικά, επειδή γνωρίζουν ποιοι είναι και πόσο πολύ με βοηθούν…».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

The post Πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα