Γαλλία: Αστυνομικός επιτίθεται σε διαδηλώτρια (video)

18:57 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την επισήμανση ότι «πρόκειται για ντοκουμέντο που σοκάρει», τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιούν ερασιτεχνικό βίντεο αστυνομικής βίας κατά διαδηλώτριας που φέρεται να προέρχεται από τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες της περασμένης Πέμπτης στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Police officer throws woman to ground during France protests – video

https://t.co/xHidrSJItQ

— OccupySD (@OccupySD) May 29, 2016

Γάλλος αστυνομικός αρπάζει από το λαιμό τη γυναίκα, που πέφτει πάνω σε κιγκλίδωμα και στη συνέχεια την σπρώχνει για να πέσει στο έδαφος.

Οπως έγινε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η διαδηλώτρια συνελήφθη στη συνέχεια από άλλον αστυνομικό για κατοχή αυτοσχέδιου όπλου».
Νωρίτερα η γυναίκα εμφανιζόταν σε άλλο βίντεο να σπρώχνει αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει άλλον διαδηλωτή στο έδαφος.

Αποφασισμένος «να μην προσθέσει το όνομά του στη μακρά λίστα των πολιτικών που υποχώρησαν απέναντι στους διαδηλωτές», δήλωσε στην εφημερίδα Journal Du Dimanche (JDD), ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Αν ενδίδαμε στους διαδηλωτές και στους συνδικαλιστές του CGT επειδή σε έναν χρόνο διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές θα χάναμε τα πάντα», δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ο πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ είχε προκαλέσει τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των προηγούμενων δεκαετιών επειδή δεν υποχωρούσε σε ένα σχέδιο συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ωστόσο στο τέλος υποχώρησε έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων, υπενθυμίζουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ωστόσο, απομένουν ελάχιστες ημέρες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, πριν ξεκινήσει, στις 10 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro 2016) στη Γαλλία.

Το πιο μετριοπαθές συνδικάτο CFDT υποστηρίζει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να απολύουν προσωπικό πιο εύκολα σε δύσκολους καιρούς αλλά δίνει επίσης μεγαλύτερη εξουσία στα συνδικάτα να διαπραγματευθούν επιχειρησιακές συμβάσεις αντί εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Αρκετοί βουλευτές συνηγορούν υπέρ συμβιβαστικής λύσης, δηλαδή να τροποποιηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο εργασιακής μεταρρύθμισης, όταν επανέλθει στην Εθνοσυνέλευση για δεύτερη ανάγνωση.

Η κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο από την Εθνοσυνέλευση με διάταγμα, παρακάμπτοντας την πρώτη ανάγνωση. Η τελική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούλιο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο αγώνας του γαλλικού λαού αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του «χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ.»
«Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: Guardian

Σχετική είδηση:Φρ.Ολάντ: «Κρατάω γερά», ,Εκρηκτικό το κλίμα στη Γαλλία δύο εβδομάδες πριν από το Euro 2016

The post Γαλλία: Αστυνομικός επιτίθεται σε διαδηλώτρια (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα