Γιώργος Πλίτσης και Θωμάς Κυπαρίσσης στην ΕΡΤ Λάρισας

15:31 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αναβολή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις ομάδες ο οποίες εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένες να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου οι οποίοι ευελπιστούν ότι αυτή η αναβολή να βγει σε καλό και να μην επιφέρει νέα προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου.


Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας δυο παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές, ο Γιώργος Πλίτσης και ο Θωμάς Κυπαρίσσης

είπαν:

Γιώργος Πλίτσης : «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και για την συμμετοχή αλλά και για τα μετάλλια. Ένα κομμάτι το οποίο μετά το 2004 αντί να βελτιωθεί πηγαίνει προς τα πίσω είναι το ποδόσφαιρο. Καμία βελτίωση, καμία προσπάθεια να εναρμονιστούμε με οτιδήποτε είναι καλύτερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να μην έχουμε τέτοιες αναβολές. Δύο μέρες πριν ξεκινήσεις το πρωτάθλημα το οποίο έχει ανακοινωθεί, όλοι έχουν ετοιμάσει το προγραμματισμό του, ανακοινώνεται αναβολή δεκαπέντε ημερών. Αν είναι να γίνει κάτι καλό θα πρέπει να ξεκινήσει κάτι νωρίς να λυθούν τα προβλήματα νωρίτερα, να προγραμματιστεί το πρωτάθλημα.
Ο κόσμος γυρίζοντας από τις διακοπές του διψάει να δει ποδόσφαιρο, το αγαπάει πραγματικά και θέλει το μήνα αυτό να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Υπάρχουν αρκετά λάθη, ακόμα και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουμε δει λάθη προπονητών, θα πρέπει να σταματήσει η κακομοιριά που υπάρχει, δεν πρέπει να είναι πρωταγωνιστές οι διαιτητές ή οι παράγοντες, θα πρέπει να δούμε ένα πρωτάθλημα αντάξιο των ικανοτήτων που έχουν οι ομάδες. Οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές που είναι στον αγωνιστικό χώρο και αυτούς θα πρέπει να κρίνουμε.
Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει για την φετινή χρονιά , έτσι συνεχίζουμε, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εγγραφές στις ακαδημίες, έχουν ξεκινήσει μια μικρή προετοιμασία, η Λάρισα έχει ένα από τα καλύτερα παιδικά πρωταθλήματα, είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε τόσα πολλά μικρά παιδιά».

Θωμάς Κυπαρίσσης : «Η αναβολή θεωρώ ότι είναι για όλες τις ομάδες μεγάλο πρόβλημα, δεν υπάρχει κάτι θετικό από τέτοιες ενέργειες. Έχουν γίνει οι προετοιμασίες των ομάδων, χρειάζεται καινούργιος προγραμματισμός για τους παίκτες, για τους ιδιοκτήτες τα προβλήματα είναι κυρίως οικονομικά, ο κόσμος είναι σε κατάσταση αναμονής. Υπάρχει πίεση προς τους διαιτητές και είναι φυσικό να κάνουνε λάθος και το λάθος αυτό συνοδεύεται από καχυποψία και όλο αυτό το έργο καταλήγει στο ποδόσφαιρο και είναι το μόνο που ζημιώνεται. Πρέπει να γίνει πρόταση όσον αφορά τις τιμωρίες έτσι ώστε οι δικαστικές αποφάσεις να γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες, θα πρέπει το ζήτημα της διαιτησίας να ανεξαρτητοποιηθεί εντελώς.

Μέσα στα απόμενα δύο Σαββατοκύριακα θα παίξουμε σίγουρα φιλικά παιχνίδια, έχουμε κάνει πρόταση, μας έχουν κάνει πρόταση, αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.
Μακάρι όλο αυτό το πράγμα να βγει σε καλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα