Προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την ανεργία

19:44 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό να συζητήσει το πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικεί για την στήριξη των ανέργων και τον περιορισμό της ανεργίας, αλλά και τους τρόπους οργάνωσης της πάλης των ανέργων, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποφάσισε να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τα Δ.Σ. των σωματείων και τις Λαϊκές Επιτροπές την Τρίτη 31 Μαΐου.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ειδικότερα ο πρόεδρος της κ. Τάσος Τσιαπλές επεσήμανε την αναγκαιότητα

της οργάνωσης, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά αναγκαίο, μιας και η ανεργία, τόσο στο νομό Λάρισας, όσο και γενικότερα, βρίσκεται σε πολύ μεγάλα ποσοστά και δεν φαίνεται ότι θα μειωθεί, τα επόμενα χρόνια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν, τονίζοντας,» η ανεργία δεν μπορεί να λυθεί με την πολιτική της επιδότησης των επιχειρηματιών με χρήματα των εργαζομένων για να κάνουν δήθεν προσλήψεις.

Αντίθετα η πολιτική αυτή ανακυκλώνει την ανεργία με επιδοτούμενες ολιγόμηνες προσλήψεις μικρού μέρους των ανέργων στις θέσεις αυτών που θα απολύονται, εξασφαλίζοντας τζάμπα εργατικό δυναμικό και ζεστό χρήμα σε εργοδότες αλλά και σε διάφορα ΚΕΚ που κάνουν σεμινάρια «κατάρτισης».
Τα μέτρα που διεκδικούν είναι:
Μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
Μέτρα περιορισμού της ανεργίας -πλήρη και σταθερή δουλειά.
Για την αποπληρωμή των απλήρωτων εργαζομένων και ακόμη διεκδικούν :
Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια για την πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία της λαϊκής οικογένειας, οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα διόδια κ.α. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν δημόσια υγεία για όλους και το φθηνό φάρμακο, η δωρεάν παιδεία για όλους.
Κλείνοντας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας υποστήριξε , πως, «ρήματα υπάρχουν για τους ανέργους, αν σταματήσει η κυβέρνηση και η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί με δις, ευρώ , ξανά και ξανά, τις τράπεζες, τους μεγάλους επιχειρηματίες, τις χιλιάδες ΜΚΟ, αν κόψει τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που σε μεγάλο βαθμό πάνε για Νατοϊκές ανάγκες».

The post Προτάσεις του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την ανεργία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα