«Φάρος πολιτισμού» το κονάκι Αβέρωφ στη Λάρισα

19:33 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Λάρισα έχει τη δυνατότητα και αν δουλέψουμε με ορίζοντα πολλών ετών, σε 15 χρόνια θα είναι αγνώριστη. Στόχος μας είναι το «κονάκι Αβέρωφ» να γίνει σημείο αναφοράς, να αποτελέσει φάρο πολιτισμού και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης των βραβευθέντων αρχιτεκτονικών μελετών για την αποκατάσταση και μετατροπή του κτιρίου σε Κέντρο Πολιτισμού.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 34

προτάσεις ενώ ξεχώρισαν με ομόφωνη απόφαση, τρεις που βραβεύτηκαν, καθώς επίσης και άλλες πέντε εκ των οποίων οι τρεις έλαβαν εύφημο μνεία και δύο επαίνους.

Tο γνωστό ως «Κονάκι Αβέρωφ» της γνωστής οικογενείας εθνικών ευεργετών, που έχει περιέλθει στον Δήμο Λαρισαίων οργανώνεται σε τρία επίπεδα: ισόγειο, 1ο όροφο και υπόγειο σε τμήμα της συνδετήριας πτέρυγας, καταλαμβάνει έκταση 1480 m2 και θα στεγάσει με την ανακατασκευή του, τις λειτουργίες: του πολιτιστικού κέντρου, του ΚΑΠΗ, των εργαστηρίων της πινακοθήκης, τους χώρους του διαμερισματικού συμβουλίου και έναν χώρο διοίκησης του συγκροτήματος.

Η εκδήλωση παρουσίασης των βραβευμένων μελετών έγινε στον Μύλο του Παππά.

The post «Φάρος πολιτισμού» το κονάκι Αβέρωφ στη Λάρισα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα