Προσπάθεια στ’ Ανώγεια να επέλθει ηρεμία

21:13 4/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται στ’ Ανώγεια προκειμένου να απαλυνθούν οι πληγές μετά το θλιβερό περιστατικό με τους δύο νεκρούς.

Σήμερα στην κηδεία του 63χρονου, μαντιναδολόγου και χοροδιδασκάλου, η κόρη του στο σύντομο επικήδειο είπε, «δε θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου, αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τους δύο». Από την άλλη πλευρά οι συνήγοροι της οικογένειας του 30χρονου νεκρού σε δήλωσή τους σημειώνουν: «Οι σκέψεις μας είναι στους δύο νεκρούς που θρηνούμε και βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση

της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής της Ανωγειανής κοινωνίας».

Αργά σήμερα το απόγευμα μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, εκπρόσωποι της οικογένειας του 30χρονου και παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα όπλο, το οποίο και θα εξεταστεί για την υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και την Κρήτη ολόκληρη.

Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου ο 29χρονος γιός του 63χρονου θύματος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 30χρονου, του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της δολοφονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Παράλληλα συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα, με τους αστυνομικούς να έχουν στα χέρια τους τα πρώτα πορίσματα από τις νεκροψίες- νεκροτομές, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικά όπλα.

Η κηδεία του 63χρονου

Στην ίδια εκκλησία που έγινε η κηδεία του 30χρονου θύματος της ένοπλης συμπλοκής στα Ανώγεια, έγινε σήμερα και η κηδεία του άλλου θύματος του 63χρονου μαντιναδολόγου, στην Παναγία στο Περαχώρι.

Η κόρη του στο μικρό επικήδειο που εκφώνησε για τον πατέρα της, αποχαιρέτησε και τον 30χρονο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θρηνούμε για τον πατέρα μου κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», είπε καλώντας την Ανωγειανή κοινωνία να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη.
Παράλληλα ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό, «γιατί αυτά του άρεσαν πάντα».

«Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», είπε χαρακτηριστικά, η κόρη του 63χρονου.
Στο τελευταίο αντίο στον 63χρονο βρέθηκε πάρα πολύς κόσμος, όπως συνέβη και στην κηδεία του 30χρονου το απόγευμα της Κυριακής,  καθώς το χωριό δεν έκανε κανένα διαχωρισμό.

Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου, όχι στο πατρικό σπίτι που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του 30χρονου, αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, στην είσοδο του χωριού, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες για τα Ανώγεια.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του 30χρονου

Οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του 30χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης και Σπύρος Βρέντζος, επισήμαναν σε δηλώσεις τους ότι «βασικό μέλημα είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης».

«Στόχος μας είναι η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» επισήμαναν σε δηλώσεις τους και πρόσθεσαν: «Οι σκέψεις μας είναι στους δύο νεκρούς που θρηνούμε και βασικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της συνοχής της Ανωγειανής κοινωνίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα