Προσλήψεις στον τομέα της Εκπαίδευσης σχεδιάζει η κυβέρνηση

20:08 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσλήψεις σχεδιάζει η κυβέρνηση στον τομέα της Εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν χρόνια κενά. Διορισμοί θα γίνουν και σε άλλους τομείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να διεξαχθεί ευρεία συζήτηση για τον προγραμματισμό μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020 μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ

που θα πραγματοποιηθεί το τρέχον έτος. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν θα προσδιοριστεί από την διυπουργική επιτροπή και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 για την τριετία.

Αυτό που θα επιδιώξει η ηγεσία του υπουργείου είναι να βρεθεί ένας δίκαιος τρόπος διορισμών τόσο για τους αναπληρωτές οι οποίοι απασχολούνται πολλά χρονιά στην εκπαίδευση τόσο και για τους νεότερους εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα αποφασιστεί μετά από διάλογο με τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών το επόμενο διάστημα.

Η μόνιμη πόρτα εισόδου στον Δημόσιο τομέα θα ανοίξει φέτος και σε άλλους 13.000 υπαλλήλους εκτός των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης οι 10.000 θέσεις θα προέλθουν από την αναλογία «1 πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις» ενώ οι υπόλοιπες 3.000 αφορούν θέσεις που δεν καλύφθηκαν την περσινή χρονιά.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Keywords
Τυχαία Θέματα