Διασφαλισμένη η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με συνάντηση των διαπραγματευτών συνεχίστηκαν οι εντός Κύπρου συζητήσεις για το Κυπριακό. Η αντίστροφή μέτρηση για τη Γενεύη άρχισε, περιλαμβάνει εντατικές διεργασίες, αλλά στο Προεδρικό κρατούν μικρό καλάθι αναμένοντας πρακτικά βήματα και όχι διακηρύξεις.

Εν μέσω εντονότατων διεργασιών σε εσωτερικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω των οποίων η κυβέρνηση δηλώνει πως κλείδωσε η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γενεύη, όπως και αυτή της Ε.Ε και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Προεδρικό

στο οποίο οι συσκέψεις είναι συνεχείς, δεν ψηλώνει τον πήχη των προσδοκιών αλλά αναμένει έμπρακτες αποδείξεις

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα η Λευκωσία κινητοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών διασφαλίζοντας, λεκτικά τουλάχιστον, την αναγκαία διαδικαστική υποδομή ώστε η διάσκεψη να πραγματοποιηθεί χωρίς εμπόδια, με στόχο η κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της βάσει των θέσεων που θα καταθέσει.

Μαυρογιάννης και Ναμί τα είπαν σήμερα για τη διακυβέρνηση και το περιουσιακό, χωρίς και πάλι να διανυθεί απόσταση αφού είναι σαφής η κωλυσιεργία της Τ/κ πλευράς.

Κάτι που θα απασχολήσει την αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί η οποία θεωρείται κρίσιμη ως προς την προεργασία για τη μετάβαση στην Ελβετία.

Παράλληλα τα όσα έγιναν ή θα λεχθούν αύριο θα τεθούν ενώπιον των πολιτικών αρχηγών μεθαύριο σε σημαντική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Σε επίπεδο Αθηνών ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Προ τη σημαντικότατης συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον νέο ΓΓ ΟΗΕ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει με ΗΠΑ, Ρωσία, Ολάντ, Μέρκελ και τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα