Προσφυγικό από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

09:09 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση για το προσφυγικό και τίτλο: «Προσφυγικά ρεύματα, ιστορία, ο ρόλος της Κρήτης», οργανώνει σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, στο ισόγειο των γραφείων του Κόμματος στην οδό Θησέως 3. Θα μιλήσουν ο Μύρων Αχείμαστος, καθηγητής κοινωνιολογίας και η Φανή Κουτσουμπού, από το Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες.

Στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

γίνεται αναφορά στο ρόλο της Κρήτης στο προσφυγικό, στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, και στους πρώτους πρόσφυγες που αναμένονται μέσα στον Απρίλιο στο νησί.
«Με αυτόν τον τρόπο- αναφέρει- μπαίνει για πρώτη φορά και η Κρήτη στην εξίσωση της διαχείρισης του προσφυγικού. Ένας τόπος που έχει στη συλλογική του μνήμη την προσφυγιά, καθώς έχει πολλές προσφυγικές συνοικίες. Είναι υποχρέωση στην ιστορία μας να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους βοηθήσουμε και να απομονώσουμε τις ακραίες ρατσιστικές φωνές που φοβούνται για την «φυλετική τους καθαρότητα». Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να τους βοηθήσουμε στην ομαλή ένταξη στην κοινωνία μας. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των προσφύγων για ζωή και ελευθερία».

Keywords
Τυχαία Θέματα