Το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» στο Μύλο του Παππά

09:05 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θεσμοθετημένη εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας, το «Αποτύπωμα Του Ανθρώπου», έρχεται και φέτος με ένα αναγκαίο και επίκαιρο μήνυμα για την αγάπη, την κοινωνική προσφορά και την αυτοεκτίμηση: «Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για εσένα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο

του Μύλου του Παππά (2ος όροφος).

Κεντρική ιδέα της εκδήλωσης είναι το δέντρο ως σύμβολο ζωής, που φυτρώνει και αναπτύσσεται από τις γερές του ρίζες, καρποφορεί και προσφέρει αγάπη, γνώση, βοήθεια, ιστορίες, μελωδίες, χρώματα.
Η ομάδα του Εργαστηρίου Ζωής παρουσιάζει καλλιτεχνικά και επιστημονικά το «Δέντρο που Έδινε», το γεμάτο μηνύματα εικονογραφημένο παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν, και ο χώρος γεμίζει από τις ζωγραφιές και τα χρώματα των παιδιών των εργαστηρίων.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση δίνει η παρουσία της Σχολής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, τάξη Μαρίας Ρουκά, που θα παρουσιάσει διαχρονικά τραγούδια για έναν πιο όμορφο κόσμο!
Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης γι’ άλλη μια φορά είναι το κοινό της πόλης και τα παιδιά που καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία.
Οι μικροί και οι μεγαλύτεροι φίλοι της ανάγνωσης τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου φέρνοντας μαζί τους ένα βιβλίο που το έχουν διαβάσει, αλλά επιθυμούν να το προσφέρουν και να το ανταλλάξουν με κάποιο άλλο. Ένα όμορφο ανταλλακτικό παζάρι στήνεται στο 2ο όροφο του Μύλου του Παππά, έτοιμο να πολλαπλασιάσει τη φαντασία και τα αναγνωστικά ταξίδια.
Επιπλέον, θα σταλεί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Αντί εισόδου, συγκεντρώνουμε συσκευασμένα είδη (όπως: ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, γάλα μακράς διαρκείας) που θα ενισχύσουν το Ενοριακό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας. Η συμμετοχή του κόσμου είναι η απαραίτητη
προϋπόθεση για το επιτυχημένο ταξίδι αυτού του μηνύματος: «Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για εσένα».
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» 2410 555 935, κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα