Προφυλάκιση για τους εννέα δημοσιογράφους της Cumhuriyet στην Τουρκία

10:29 5/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι διώξεις στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι αρχές της γείτονος χώρας, ζήτησαν την προφυλάκιση των εννέα δημοσιογράφων και στελεχών της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία ο διευθυντής σύνταξης και στελέχη της Cumhuriyet κατηγορούνται ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Αντιδρώντας στις συλλήψεις

ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε σχολιάσει ότι σηματοδοτούν το πέρασμα «άλλης μιας κόκκινης γραμμής» κατά της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.

Και το HDP

Εκτός από τα ΜΜΕ οι διώξεις επεκτείνονται σε όλη τη σφαίρα του δημοσίου βίου, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις συλλήψεις των βουλευτών του κόμματος HDP της Τουρκικής Βουλής, να δηλώσει: «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να εκφράσω την απερίφραστη αποδοκιμασία για τις διώξεις και το πογκρόμ συλλήψεων εναντίον εκλεγμένων βουλευτών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκικής Βουλής και ιδιαίτερα των συμπροέδρων Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα