Ορκομωσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο

08:38 5/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στη 1μμ.

Συνολικά 15 νέα πρόσωπα, μετακινήσεις, εκπλήξεις και 12 αποχωρήσεις, με πιο ηχηρή αυτή του Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζουν τον χθεσινοβραδινό δομικό ανασχηματισμό, με το νέο κυβερνητικό σχήμα να ορκίζεται στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας

και παρουσία του πρωθυπουργού.

Για ανασχηματισμό ανανέωσης και προοπτικής, με στόχο την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως σηματοδοτείται η πρόθεση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα μεγάλα ζητήματα του κρίσιμου εξαμήνου, και συγκεκριμένα την αξιολόγηση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την απασχόληση, αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πιθανότατα την Κυριακή θα συνεδριάσει στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ώρα συνεδρίασης θα γίνει γνωστή αργότερα.

Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσωπικό στα Υπουργεία, ενώ το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.

Πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ – Τα βιογραφικά νέων μελών της κυβέρνησης

Πηγή: A΄ Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις:
Το νέο κυβερνητικό σχήμα -Το Σάββατο η ορκωμοσία των νέων μελών (video)

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Keywords
Τυχαία Θέματα