Προετοιμάζονται για το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Σάμο

00:12 15/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτάκτως συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας. Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα , την πτώση θερμοκρασίας, τον ισχυρό παγετό και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που ενδεχομένως προκαλέσει η κακοκαιρία.

Βάσει των καιρικών προγνώσεων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά στη διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των πολιτών και ευπαθών ομάδων.

Συγκεκριμένα, από τις 08:00

αύριο το πρωί, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και συνεχώς, χωρίς διακοπή, ως τις 24:00 της 17ης Φεβρουαρίου , οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες, διατίθενται η θερμαινόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατεία Πυθαγόρα της πόλεως Σάμου, αίθουσα του νέου δημοτικού κτιρίου στο Πυθαγόρειο καθώς και όλα τα κοινοτικά καταστήματα στις υπόλοιπες κοινότητες.

“Στους χώρους αυτούς θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Ενημερώνουμε επίσης πως έχει προβλεφθεί η αντιμετώπιση περιστατικού ΑΜΕΑ ή με κινητικά προβλήματα ώστε να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο”.

Το συντονισμό της δράσης έχουν αναλάβει από κοινού η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Συμμετέχουν επίσης και όλες οι Κοινότητες του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται προσωπικό και μηχανήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, από τις Διευθύνσεις του Δήμου τις οποίες και θα συντονίζουν οι Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Για όλη την διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται , κατά τις πρωινές ώρες στα τηλέφωνα : 2273353452 και 2273353535 και κατά τις απογευματινές- βραδινές ώρες στα τηλέφωνα: 6985874363 και 6975422847 προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

 

 

The post Προετοιμάζονται για το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα