Προετοιμασία για την προκήρυξη των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

10:47 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, που σε επίπεδο Κρήτης ανέρχονται σε 30 εκατομμύρια ευρώ, συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, και δημάρχων από το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που οι περιοχές τους έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη της ενδοχώρας.
Οι τρεις Ολοκληρωμένες Χωρικές Παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ

2014-2020 θα εφαρμοστούν στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς και στις περιοχές UNESCO της Κρήτης. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων που έχει εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ανέρχεται στο ποσό των 30 εκ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, «το Περιφερειακό Συμβούλιο έγκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 30 εκ. ευρώ για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού». Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε για την προκήρυξη υποβολής των στρατηγικών ΟΧΕ βάσει των οποίων θα προσδιοριστούν τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020. Απαιτείται συστηματική και συλλογική δουλειά μιας και το πρόγραμμα είναι απαιτητικό , διαφορετικό από προηγούμενα προγράμματα χωρικής ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι με την συνεργασία που έχουμε με τους δήμους και με τις αναπτυξιακές εταιρείες, θα οδηγηθούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Από την πλευρά της η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασωτάκη, επεσήμανε ότι «τα έργα που θα προβλεφθούν αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, στη βελτίωση της ελκυστικότητας των οικισμών, στη βελτίωση της προσβασιμότητας χώρων υψηλού πολιτιστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, στη διαχείριση κινδύνων κλπ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα