Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας: Καίριες οι παρεμβάσεις μας σε σοβαρά τοπικά ζητήματα

22:30 29/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην βαθιά ύφεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, με αποκορύφωμα το νέο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα, κατά την σημερινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στο ξενοδοχείο Volos Palace. Παράλληλα, μίλησε για τα πρόσθετα εμπόδια που προκαλούν οι καθυστερήσεις σε προγράμματα και ψήφιση νόμων, που

θα μπορούσαν να τονώσουν κάπως, την ελάχιστη δραστηριότητα των τεχνικών γραφείων (όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και ο νέος νόμος των αυθαιρέτων, που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί).

Αναφορικά με τοπικά ζητήματα, όπως είπε η κ. Καπούλα, το ΤΕΕ Μαγνησίας διεκδίκησε τα μέγιστα οφέλη για την περιοχή μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε παρεμβάσεις προς την ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με θέματα που άπτονται τόσο της προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και της δημόσιας υγείας.

Σχετικά με το θέμα της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού (με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ ότι θα εκχωρήσει την λειτουργία της σε ιδιωτική εταιρεία), η κ. Καπούλα δήλωσε πως σε καμία περίπτωση δε συμφωνεί με την παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού σε οποιονδήποτε ιδιώτη, καθώς αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

«Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είναι η βασικότερη υποδομή για τη διασφάλιση του θαλασσίου οικοσυστήματος του Παγασητικού αλλά και της δημόσιας υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, προτείνοντας την αναβάθμιση της μονάδας ως αποκλειστική υποχρέωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Μίλησε ακόμη, για τεράστιες υπερβάσεις στον Βιολογικό σε αμμωνιακά και μικροβιολογικό φορτίο, επικαλούμενη τις πρόσφατες μετρήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που είναι η αρμόδια εποπτεύουσα και ελεγκτική αρχή, σημειώνοντας, ότι, δυστυχώς, το ΤΕΕ Μαγνησίας συνεχίζει να επιβεβαιώνεται για τα προβλήματα του Βιολογικού, τα οποία τελικά καταδεικνύουν και για ποιους λόγους εκδιώχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η κ. Καπούλα αναφέρθηκε ακόμη, στην ομιλία της, στην μελέτη που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το ΤΕΕ, η οποία αποδεικνύει – όπως είπε – πως για τα σοβαρά προβλήματα της υδροδότησης στο Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου δεν έφταιγαν οι καταναλωτές και η «υπερκατανάλωση»

Στο πλαίσιο της αναφοράς της στις παρεμβάσεις που έκανε το ΤΕΕ Μαγνησίας σε τοπικά ζητήματα, η κ. Καπούλα αναφέρθηκε
επιγραμματικά στην παρέμβασή του ώστε να γίνει η παράκαμψη της Νέας Ιωνίας και να επανέλθει η σιδηροδρομική χάραξη Βόλος-Α ΒΙΠΕ-Λατομείο, καθώς και στην ενημέρωση που ζήτησε και είχε από το αρμόδιο Υπουργείο για την πορεία των υπόλοιπων τμημάτων του Περιφερειακού.

«Η ενημέρωση που είχαμε μπορεί να ήταν σχετικά απογοητευτική για την πορεία των μελετών όμως δρομολόγησε εξελίξεις και δημιούργησε πιέσεις για την επίσπευση των εκκρεμοτήτων. Προφανώς το θέμα του Περιφερειακού θα μας απασχολήσει έντονα και στη νέα χρονιά μέχρι να έχουμε την οριστική παράδοση των μελετών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο» τόνισε η κ. Καπούλα.

Την πίτα του ΤΕΕ ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν, επίσης: οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλος, Μ. Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος, η τέως υφυπουργός κ. Μ. Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωρ. Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κίτσιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δ. Εσερίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσιάμης, ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασ. Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κ. Λάμπρος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Μαγνησίας κ. Τρ. Πλαστάρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γ. Καλτσογιάννης, Αργ. Κοπάνας, οι πολιτευτές κ.κ. Ελ. Αντωνοπούλου, Χ. Χρόνης, Γ. Χρηστακης, Γ. Αναστασίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Οικονόμου και Γ. Γαργάλας, ο Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Β. Μπακαλιάνος, ο Γραμματέας του ΕΚΒ κ. Δ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του Ροταριανού Συλλόγου, κ. Σπ. Δεσύλας, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Γ. Πρίντζος, οι πρώην δήμαρχοι Βόλου κ.κ. Κ. Μήτρου και Π. Σκοτινιώτης, ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Κ. Βογιατζής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Δ. Νταόπουλος και πλήθος μηχανικών μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα