Προχωρεί το πάρκο κυκλικής οικονομίας Ηρακλείου

11:08 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προχωρεί η διαδικασία ωρίμανσης και υλοποίησης του πρώτου περιφερειακού πάρκου κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, που θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, από το δήμο Ηρακλείου.

Χθες δημοσιοποιήθηκαν οι όροι του ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου στη θέση «Μαύρος Σπήλιος» της Νέας Αλικαρνασσού, διαδικασία απαραίτητη για να προχωρήσει το έργο. Στόχος η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η εδραίωση συνθηκών Κυκλικής Οικονομίας στον

τόπο μας.

Τα τεύχη του διαγωνισμού έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και στο Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και σε αυτά περιλαμβάνονται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 131.841,23 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ. Ειδικότερα, προβλέπεται η εκπόνηση της τοπογραφικής, της πολεοδομικής και της γεωλογικής μελέτης, της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της υδραυλικής μελέτης οριοθέτησης ρεμάτων, καθώς και της περιβαλλοντικής μελέτης έργων διευθέτησης των ρεμάτων.

«Βήμα προς βήμα, προχωράμε στην υλοποίηση ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου, αλλά και απαραίτητου για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Κρήτης, σχεδίου: Στη δημιουργία του πρώτου Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης Χάρης Μαμουλάκης.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Πρόκειται για μια συνεργασία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και του Δήμου Ηρακλείου, η οποία εντάσσεται στον τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων της Δημοτικής Αρχής και συνδυάζει τη διαχείριση των απορριμμάτων με την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την αναψυχή. Το ECO Park, οργανώνει σε μια ενιαία έκταση πολλές διαφορετικές χρήσεις, προβλέπεται να είναι ανοιχτό σε επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και φορέων και να μπορεί να αναπτύσσει ταυτόχρονα διάφορες δράσεις προώθησης της κυκλικής οικονομίας.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο, προτείνεται να αναπτυχθεί και να αναβαθμίσει μια περιοχή μεγαλύτερη των 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια της Βιομηχανικής Περιοχής, με τη λειτουργία του να έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα στην Ελλάδα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα