Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο παράκαμψης της Λάρισας

14:44 2/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του τμήματος, από την γέφυρα Πηνειού στη ΔΕΥΑΛ μέχρι τη Γεωργική Σχολή, μήκους 1,56 χλμ. Το έργο προϋπολογισμού 11,68 εκατ. υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Με την ολοκλήρωση του έργου τα διερχόμενα οχήματα από τις εθνικές οδούς ΑθηνώνΘεσσαλονίκης και Λάρισας

Κοζάνης, με κατεύθυνση τη Δυτική Ελλάδα, δεν θα διέρχονται πλέον από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.
DCIM100MEDIADJI_0049.JPG

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» με τίτλο «Παράκαμψη Λάρισας: Κατασκευή του οδικού τμήματος από Β” γέφυρα Πηνειού (ΔΕΥΑΛ) έως τη Γεωργική Σχολή».
DCIM100MEDIADJI_0017.JPG

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώνει τον περιφερειακό της Λάρισας. Είναι ένας δρόμος ιδιαίτερα χρήσιμος για όλη τη Θεσσαλία γιατί παρακάμπτει την πόλη και αποσυμφορείται το κέντρο της. Ο προϋπολογισμός φτάνει τα 11,68 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η νέα οδός που κατασκευάζεται, μήκους 1,65 χλμ, περιλαμβάνει και την κατασκευή δυο κυκλικών κόμβων, στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και της Γεωργικής Σχολής. Είναι έργο μεγάλης σημασίας διότι χρήματα πέφτουν στην πραγματική τοπική οικονομία, στηρίζονται θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα γίνονται ασφαλέστερες οι μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων. Σημαντικά θα είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από διερχόμενα οχήματα, κυρίως βαρέως τύπου, σημαίνει λιγότερους ρύπους και λιγότερη φθορά των κυριότερων οδικών αρτηριών της Λάρισας».

Keywords
Τυχαία Θέματα