«Πράσινο» το ντέρμπι-Έχασε το αήττητο ο Ολυμπιακός (video)

21:28 14/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-1 για την 22η αγωνιστική της Super League. Ο Μαουρίσιο στο 6’ και ο Σανκαρέ στο 73’ πέτυχαν τα τέρματα του Παναθηναϊκού,

ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Ελ Αραμπί στο 82’.

Στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα σκαρφάλωσε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού που παραμένει πρώτος και με διαφορά 14 βαθμών από τον δεύτερο Άρη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και έχασαν το αήττητο που διατηρούσαν.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 5ο λεπτό απείλησαν την εστία του Σα με τον Ενγκμπακοτό που πλάσαρε λίγο άουτ. Όμως στο επόμενο λεπτό (6’), ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα και πήρε γρήγορα τη θέση οδηγού στο ντέρμπι.

Ο Σανκαρέ σημάδεψε τον Μαουρίσιο που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σα για το 1-0. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 18’ ο Βρουσάι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 33’ χρειάστηκε η επέμβαση του Διούδη στο χαμηλό σουτ του Καμαρά για να κρατήσει ο Παναθηναϊκός το σκορ, ενώ στο 42’ ο Βρουσάι από το ύψος της περιοχής αστόχησε με κεφαλιά. Στο επόμενο λεπτό (43’) ο Χασάν βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος με τον Ελ Αραμπί στο 64’ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία, καθώς σούταρε κα η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 73’ ο Παναθηναϊκός εδραίωσε τη νίκη του με τον Σανκαρέ που με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 80’ ο Ανδρούτσος έχασε καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ καθώς το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (82’) και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Διούδη, ο Νιάς προσπάθησε να διώξει, ο Ελ Αραμπί έβαλε τη κόντρα και η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο φορ του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα για το 2-1.

Ο Διούδης στο 89’ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό όταν με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Μασούρα στη τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτία)

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Διούδης – Καμαρά, Μπα

Κόκκινες: 90’+3’ Μπα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70’ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό (77’ Αϊτόρ), Καμπετσής (66’ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56’ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (76’ Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (46’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Κάιπερς).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα