Εντάθηκε η χιονόπτωση στον Βόλο – Υδροφόρες με θαλασσινό νερό στη “μάχη” με τον παγετό

21:05 14/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις άγριες διαθέσεις της άρχισε να δείχνει η “Μήδεια”, από το μεσημέρι και μετά, στην πόλη του Βόλου, όπου το χιόνι έφτασε μέχρι την παραλία. Η ήπια χιονόπτωση που ξεκίνησε το πρωί έγινε εντονότερη, και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες -το μεσημέρι κατρακύλησε στον μείον 1 βαθμό- κινητοποίησαν τον μηχανισμό του Δήμου, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν καθαροί και ανοιχτοί.

Στην κατεύθυνση αυτή, υδροφόρες του Δήμου εφοδιάζονται συνεχώς με θαλασσινό νερό από το λιμάνι και το ρίχνουν στις κεντρικές αρτηρίες του Βόλου ώστε να μη μετατραπούν σε παγοδρόμια με την περαιτέρω πτώση της

θερμοκρασίας που αναμένεται τις νυχτερινές ώρες.

Ίδια κατάσταση και στις πεδινές περιοχές που είναι δίπλα στον Βόλο, ενώ στα ορεινά του νομού (τόσο στο Πήλιο, όσο και στην Όθρυ, στον Αλμυρό) η χιονόπτωση είχε ξεκινήσει από χθες το απόγευμα, χωρίς, ωστόσο, να έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία, αφού μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς. Χιονόπτωση είχαμε και στη Σκιάθο, με το χιόνι να φθάνει στις παραλίες και τον μηχανισμό του Δήμου να είναι σε επαγρύπνηση.

Λόγω του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει αύριο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, και τα μαθήματα, με απόφαση που έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν με τηλεδιδασκαλία. Το ίδιο και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κλπ).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα